LES REVOLTES AL MÓN
Especials 17/10/2011

Les forces de les noves autoritats líbies entren a Bani Walid, un dels últims bastions gaddafistes

Encara no controlen la ciutat, i continuen els combats a Sirte. El govern rebel ha anunciat que enderrocarà el palau presidencial del dictador a Trípoli

Ara
1 min
Combatents anti-gaddafistes a Sirte, ciutat natal del dictador / AFP

BarcelonaLes forces del Consell Nacional de Transició han entrat aquest matí a la ciutat de Bani Walid, que amb la població de Sirte és un dels últims bastions dels gaddafistes a Líbia. Els rebels avancen des de l'est i des de l'oest, mentre milers de civils fugen de la ciutat. Un comandant de les noves autoritats assegura que controlen el 60% de Bani Walid, però que encara hi ha una forta resistència, informa Al-Jazira.

Els corresponsals de la BBC expliquen que la situació a Sirte és caòtica i AFP informa de la fugida de la ciutat de persones lligades al cercle íntim de Gaddafi, com la mare i el germà de Moussa Ibrahim, portaveu del règim derrocat.

Bani Walid i Sirte són els últims focus de resistència del règim que va caure l'agost i que les noves autoritats s'afanyen a deixar sense els principals símbols. Han anunciat que destruiran el complexe presidencial de Bab el Azizia, ocupat a finals d'agost i centre de al curiositat dels libis en el nou país. El luxós complexe es convertirà en un parc.

stats