Especials 12/06/2012

El FROB denuncia els antics gestors del Banc de València a l'Audiència Nacional

L'organisme que controla la reestructuració dels bancs veu "indicis d'actuacions irregulars o incompliments de la normativa bancària i mercantil"

Ara
1 min

BarcelonaEl Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària (FROB), l'organisme que controla la reestructuració dels bancs espanyols, ha anunciat que presenta una denúncia a l'Audiència Nacional contra José Luis Olivas i la resta d'antics gestors del Banc de València. El Banc de València està participat per la matriu de Bankia. El FROB presenta la denúncia per l'"existència d'indicis d'actuacions irregulars o incompliments de la normativa bancària i mercantil", que podrien ser "constitutius de diversos delictes".

La investigació del cas correspondria a l'Audiència Nacional, segons el FROB, per la seva naturalesa, al nombre de possibles afectats, les condicions de l'entitat cotitzada i la repercussió en l'economia nacional.

Ara, tant l'Audiència Nacional com el Jutjat de València han de determinar qui té la competència dels fets.

El març passat, la justícia va acceptar una querella presentada per un grup de petits accionistes en què denunciaven un delicte de formulació de comptes falses i d'administració deslleial a l'entitat.

A la Junta d'Accionistes del Banc de València celebrada el passat 14 de maig, un dels administradors de l'entitat intervinguda, Juan Antonio Iturriaga, ja va anunciar que s'estaven revisant les actuacions dels anteriors gestors i que en dates pròximes iniciaria "alguna acció legal significativa "si detectava irregularitats".

stats