BBVA AMB LA SOSTENIBILITAT

BBVA llança una línia de préstec a pimes i autònoms per adquirir vehicles sostenibles

L’entitat referma el seu compromís en la lluita contra el canvi climàtic

BBVA llança una línia de préstecs per a pimes i autònoms per finançar la compra de cotxes híbrids i elèctrics. Aquest nou producte completa la gamma de préstecs verds que ofereix l’entitat. La nova línia es dirigeix a petites i mitjanes empreses i a treballadors per compte propi que vulguin adquirir cotxes elèctrics i híbrids, així com autobusos, furgonetes industrials i motos que no superin una emissió màxima de 75gCO2/km per al desenvolupament de la seva activitat empresarial.

Amb aquesta iniciativa, BBVA vol beneficiar els compradors d’aquest tipus de vehicles, que ja s’han convertit en l’alternativa més escollida a l’Estat per combatre el canvi climàtic i contribuir a la protecció del medi ambient. En aquest cas, els clients de l’entitat bancària poden contractar el producte Préstec Vehicle Sostenible per un import màxim de 300.000 euros, que es poden tornar en un termini de fins a 96 mesos (8 anys) a un tipus d’interès fix del 3,75% sense comissió d’obertura ni obligació de contractar productes addicionals.

“És molt important que aquest tipus de préstec verd tingui unes condicions atractives i fàcils per al client final. No podem oblidar la magnitud i l’impacte de les pimes i dels autònoms sobre l’economia i la societat espanyola. Per això, l’acceptació del vehicle sostenible per aquest sector seria fonamental per poder lluitar contra el canvi climàtic”, ha expressat Alberto Cano, directors de Pimes a BBVA. La nova línia de préstecs, que també es troba disponible en la modalitat de 'leasing', fa que BBVA avanci en el seu compromís perquè tots els seus productes tinguin la seva corresponent solució alternativa possible, tant per a pimes com per a clients particulars.

Compromís contra el canvi climàtic

El mes de febrer de l’any passat, BBVA ja va anunciar el seu Compromís 2025, l’estratègia de canvi climàtic i desenvolupament sostenible del banc per avançar en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i de l’Acord de París sobre Canvi Climàtic. Es tracta d’un compromís a vuit anys vista (2018-2025) basat en tres principis: finançar, gestionar i involucrar.

En aquest sentit, BBVA s’ha compromès a mobilitzar 100.000 milions d’euros en finançament verd i social, infraestructures sostenibles i 'agribusiness', emprenedoria social i inclusió financera. A més, i com a antecedent directe d’aquesta nova línia de préstecs, l’entitat ja va llançar al mercat el Préstec Cotxe Ecològic al mes de juny, destinat a clients particulars amb l’objectiu de ser un referent mundial en banca sostenible, responsable i amb valors.

Segons el darrer informe de la consultora global McKinsey, 'Expanding electric-vehicle adoption despite early growing pains', la indústria del vehicle elèctric es manté en una tendència positiva impulsada especialment per les mateixes marques, que continuen llançant al mercat models elèctrics cada vegada amb nivells més alts de sofisticació. De fet, durant l’any 2018, les vendes de vehicles elèctrics a tot el món van augmentar en més de dos milions d’unitats. Aquesta quantitat representa un augment del 63% en termes interanuals i un índex superior al d’anys anteriors.

El + vist

El + comentat