BBVA AMB L'EDUCACIÓ FINANCERA

El Col·legi Mare del Diví Pastor de Bailèn torna a guanyar a primària el programa Valors de Futur a Catalunya

Escollit el projecte d’estalvi dels alumnes de cinquè de l’escola

Judit Monclús
2 min
Els alumnes de cinquè de primària del Col·legi Mare del Diví Pastor de Bailèn / PERE TORDERA

Barcelona“Estem orgullosos de la nostra feina, ja que amb els diners que hem aconseguit hem col·laborat amb una ONG de la nostra ciutat que ho necessita”, expliquen la Paula Fernández, la Khadija, la Lídia i el Carlos. Són alumnes de cinquè de primària del Col·legi Mare del Diví Pastor de Bailèn, a Barcelona. El seu projecte d’estalvi s’ha alçat com a vencedor en la categoria de primària en l’àmbit català del programa Valors de Futur de BBVA, una iniciativa que vol promoure l’educació financera a les aules a través d’iniciatives pràctiques que duen a terme els mateixos alumnes al llarg del curs per aconseguir un propòsit final. Està tutelada per diferents voluntaris de l’entitat financera, els quals donen suport als alumnes aportant la seva experiència professional en aquest camp.

“Hem après molt sobre consum responsable, com estalviar, com calcular un pressupost, com aconseguir diners necessaris per arribar al nostre repte... però sobretot hem après que junts podem aconseguir el que vulguem si treballem en equip”, asseguren la Mar, el Jonathan, la Leire i l’Àsia. El seu projecte d’estalvi es fixava en tres objectius finals: anar d’excursió al Tibidabo, comprar gelats per celebrar el final de curs i fer una donació al Casal dels Infants del Raval. Tots tres s’han acomplert. “El primer dia van fer un pressupost i van veure que necessitaven molts diners, perquè volien fer una donació mínima de 100 euros a aquesta ONG. Per anar al Tibidabo també van mirar les diferents opcions que hi havia. Van haver de calcular totes les despeses de les diferents opcions existents per saber quants diners havien d’aconseguir”, explica Diana López, la tutora del curs. Els alumnes havien de recollir l’import necessari sense demanar diners a ningú i a través de diferents propostes que havien de tirar endavant. En aquest cas van posar una parada de dolços per Nadal i per la festa de Carnestoltes de l’escola, i per Sant Jordi van optar per vendre llibres de segona mà. “Aconseguint els diners i havent acomplert el seu objectiu ja havien guanyat. Guanyar el concurs ha sigut un regal més”, apunta López.

Acostar-los a la realitat

“Al començament pensàvem que no guanyaríem perquè hi participaven moltes escoles i tenien molts més vots que nosaltres, però teníem moltes ganes i il·lusió, i creiem que això ens ha fet guanyadors”, expliquen la Paula Martí, la Sofia i la Kiara. El premi consisteix en una dotació de 2.000 euros per a l’escola que, segons López, servirà per contribuir a tirar endavant la reforma de la biblioteca. El premi s’unirà als diners aconseguits l’any passat, també amb el programa Valors de Futur, i al projecte guanyador dels alumnes de tercer de primària, també sota la tutoria de López.

“Ja em va agradar participar-hi l’any passat perquè considero que els alumnes no tenen noció del que costa aconseguir diners. Que ho aprenguin i vegin que aconseguint-ne poden col·laborar i ajudar la gent que realment ho necessita és molt interessant. De fet, l’última setmana de curs visitarem el Casal dels Infants del Raval per acostar-los més a la realitat i perquè vegin on han anat a parar els seus diners”, indica la professora, que ja preveu tornar a participar en el programa l’any que ve per intentar aconseguir el triplet per a l’escola.

stats