Especials 06/09/2012

Bill Clinton nomina Obama: "Cap president no hauria pogut reparar els danys que es va trobar en només quatre anys"

L'expresident demana als Estats Units que deixin acabar la feina a l'actual cap d'estat

Efe
2 min
Obama s'abraça a Clinton en la convenció demòcrata de Charlotte / REUTERS

CharlotteL'expresident Bill Clinton ha nominat oficialment aquesta matinada el president dels Estats Units, Barack Obama, com a candidat a la reelecció pel Partit Demòcrata per a les eleccions del 6 de novembre.

"Vull que el president Barack Obama sigui el pròxim president dels EUA i el nomino orgullosament com el candidat del Partit Demòcrata", ha dit Clinton en un discurs molt aplaudit al Time Warner Cable Arena de Charlotte.

Després del seu discurs, Obama s'ha acostat a Clinton i tots dos han aparegut junts a l'escenari del Time Warner Cable Arena, on se celebra la Convenció Demòcrata fins dijous. Els dos polítics s'han abraçat i Obama ha aplaudit Clinton per la seva intervenció.

"Ningú és capaç d'arreglar la situació que Obama va heretar en quatre anys", ha defensat Clinton en un discurs que ha fet alçar el públic diverses vegades.

Obama "va heretar una economia profundament danyada, va contenir el desastre, va començar el difícil i llarg camí cap a la recuperació, i va plantejar la base per a una economia més moderna i més ben equilibrada que crearà milions de nous i bons llocs de treball, nous negocis i molta riquesa per als innovadors ", ha destacat.

"Vull nominar un home fred per fora però que crema pels Estats Units a dins, un home que creu que podem construir una nova economia per al somni americà guiada per la innovació i la creativitat, l'educació i la cooperació", ha dit Clinton.

"El president Obama va començar amb una economia molt més feble que jo", ha afegit l'expresident, que va governar durant el període més llarg de prosperitat econòmica en la història nord-americana (1993-2001).

"Cap president, ni jo ni cap dels meus predecessors, hauria pogut reparar en només quatre anys tots el danys que es va trobar. Però les condicions estan millorant i si vosaltres renoveu el contracte del president, el sentireu. Ho crec amb tot el meu cor", ha assegurat.

Aquest cop, com que només hi havia un candidat, els delegats demòcrates no van haver de votar al principi i Obama va ser nominat directament per Clinton, segons la normativa del partit que es va encarregar d'explicar l'alcalde de Los Angeles i president de la Convenció, Antonio Villaraigosa.

Tanmateix, al final, els representants de cada delegació van citar en veu alta els vots corresponents al seu estat.

Obama acceptarà formalment aquest dijous la candidatura per a les eleccions del 6 de novembre amb un discurs que clausurarà la Convenció.

stats