LÍBIA
Especials 29/03/2011

Els últims bombardejos de les tropes de Gaddafi fan recular les forces rebels al front de l'oest

Els EUA avisen que els bombardejos de la coalició internacional continuaran fins que Gaddafi deixi d'atacar civils i retiri les seves tropes de les ciutats ocupades

Reuters
1 min
Un tanc destrossat a la ciutat d'Ajdabia.

Trípoli/Londres p { margin-bottom: 0.21cm; } Els últims atacs de l'exèrcit lleial al dictador libi Muammar al-Gaddafi ha fet recular posicions a les forces rebels al front de l'oest. Després d'avançar durant dos dies fins a apropar-se a 80 quilòmetres de Sirte, lloc de naixement del coronel libi i bastió dels pro Gaddafi, l'artilleria de les tropes de Gaddafi ha frenat aquest avanç. A més, les forces líbies han recuperat la població de Nawfaliyah, 120 quilòmetres a l'est de Sirte.

Encara a la zona oest, tant els rebels com les tropes de Gaddafi asseguren que tenen el control d'algunes parts de la ciutat de Misurata, la tercera ciutat més gran de Líbia. Les forces lleials al dictador libi han intentat un nou atac per fer-se amb aquesta població, segons fonts rebels, que també assenyalen que a Bengasi, a l'est, més de 120 civils han perdut la vida els últims nou dies d'enfrontament bèl·lic.

Mentrestant, Londres acull la cimera per preparar el futur de Líbia sense el dictador Gaddafi. Abans de la reunió amb més de 40 països, la secretària d'Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, ha avisat a Gaddafi que els atacs de la coalició internacional continuaran fins que el dictador libi compleixi la resolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, que reclama el cessament de la violència contra els civils i que les seves tropes es retirin de les ciutats ocupades. Tot i això, els EUA han rebutjat facilitar armes a les forces rebels per acabar amb el règim de Gaddafi. Així ho ha indicat l'ambaixadora nord-americana a l'ONU, Susan Rice, que també ha afirmat que el coronel libi no té cap intenció de deixar el poder sense la pressió de les potències occidentals.

stats