Especials 19/06/2012

Calatrava considera que els honoraris que cobra pels seus edificis són "modestos"

L'arquitecte valencià ha facturat al govern valencià 94 milions d'euros per projectes com la Ciutat de les Arts i les Ciències o el disseny d'uns gratacels inexistents

Ara
1 min

ValènciaL'estudi de l'arquitecte valencià, Santiago Calatrava, ha fet públic un comunicat en què respon a les crítiques del grup parlamentari Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) pels sobrecostos de la Ciutat de les Arts i les Ciències i altres projectes dissenyats per encàrrec de la Generalitat valenciana. Calatrava ha assegurat que els honoraris que ha cobrat són "modestos" en comparació a altres edificis de similars característiques.

Segons les informacions d'EUPV, Calatrava hauria facturat al govern valencià un total de 94 milions d'euros per diferents projectes constructius ubicats a la ciutat de València o Castelló. Es tractaria dels complex d'oci de la Ciutat de les Arts i les Ciències –només un edifici no és de Calatrava–, el pont de l'Assut d'Or, les inexistents 'Torres de Calatrava' o el Centre de Convencions de Castelló.

L'arquitecte ha traslladat la responsabilitat a la Generalitat valenciana i a l'Ajuntament de València de la demora, de les paralitzacions i dels problemes sorgits en la construcció dels seus edificis. En el comunicat, Calatrava explica que "totes les decisions, des del propi encàrrec inicial fins l'últim dels detalls de construcció i el pressupost assignat, són preses únicament i exclusivament pel client", alhora que assegura que el propi cost de cada edifici és decisió "exclusiva" del client.

stats