Especials 15/01/2013

El càncer infantil. Solidaritat

Lara Bonilla
2 min

A diferència del càncer en adults, el càncer infantil es considera una malaltia rara o minoritària, ja que la seva incidència és baixa.

Nous casos

A Catalunya es diagnostiquen cada any uns 200 càncers infantils (en nens i nenes de menys de 15 anys), mentre que en adults són 33.700 casos anuals. Els càncers més freqüents en aquestes edats són els hematològics (leucèmies i limfomes) i els del cervell, segons dades del departament de Salut. Entre els adults, en canvi, els càncers més freqüents són els de mama, en les dones, i el de pròstata, en els homes.

Supervivència

Als anys 70 la supervivència era d'un 50% i ara ha augmentat fins al 80%. Tot i que és una malaltia rara en els infants per la poca incidència que té -140 nous casos per cada milió-, és la primera causa de mort per malaltia entre aquest col·lectiu i té, segons indiquen els professionals, causes genètiques.

L'ARA torna a col·laborar amb la Mitja de Granollers per aconseguir fons contra el càncer infantil.

Mocador solidari

Correx2 és una iniciativa solidària amb el càncer infantil que té l'objectiu d'aconseguir fons per al Laboratori d'Investigació del Càncer Infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu. Els nens malalts de càncer, com els adults, aviat perden els cabells pels tractaments que han de rebre, i per aquest motiu no és estrany veure'ls amb mocadors o bufandes de coll al cap. Volem que els dies de celebració de la Mitja de Granollers tothom pugui portar el mocador solidari, i així enviarem als nens i als seus pares el missatge inequívoc que no estan sols.

Inscripcions

Des del diari ARA hem reservat 100 inscripcions solidàries per córrer a la Mitja i 300 per córrer al Quart. Totes les persones que s'hi inscriguin amb l'ARA rebran el mocador solidari.

stats