Especials 14/10/2011

Cap de setmana gran del Correllengua

Hi ha actes a Gràcia, el Guinardó, el Segrià, la Segarra, la Noguera, el Maresme, el Vallès, el Baix Llobregat, Osona i altres punts

Ara
3 min
El Correllengua a Balaguer, l'any 2010

BarcelonaCap de setmana gran del Correllengua. A Barcelona, hi haurà actes a Gràcia i al Guinardó. I a la resta del territori, hi haurà actes al Segrià –en tres pobles–, a Balaguer, a Cervera, a Torredembarra, al Baix Llobregat, al Vallès i al Maresme entre altres comarques. Un calendari que confirma el mes d'octubre com el principal mes del Correllengua.

Barcelona

A la Vila de Gràcia, l'activitat comença aquest divendres a les nou del vespre, a l'espai La Fontana, amb un acte d'homenatge a Joan Oliver, un espectacle del teatre del Cercle. L'endemà, a la plaça de la Vila de Gràcia, a partir de les cinc de la tarda, hi ha actes per als nens i de reivindicació del català a l'escola. Al vespre, a l'espai La Fontana, concerts amb Igitaia (de Gràcia), Barrumbada (de Mallorca) i Tashkenti (d'Ontinyent).

Al Guinardó, aquest divendres al vespre també es recordarà Pere Quart amb un recital de poemes i l'actuació del cantautor Jordi Montañez (al Mas Guinardó, 19.30h). El dissabte, al parc del Nen de la Rutlla hi haurà la resta d'activitats, a partir de les cinc de la tarda, hi haurà els concerts dels grups Jet (de Manresa), L'Infant Terrible (de Menorca) i Rumb Al Bar (de la Vila de Gràcia).

Ponent

A la resta del territori, molt protagonisme per a la comarca del Segrià, amb tres pobles on se celebra el Correllengua. A Artesa de Lleida, els actes ja es van iniciar el dijous i continuen aquest divendres i dissabte amb la projecció, al Teatre Municipal, del documental Spain's Secret Conflict (divendres , 20h) i el Lip-dup per la Independència (dissabte, 19h). A Almenar, a plaça Onze de Setembre serà dissabte la plaça del Correllengua amb un taller de sardanes, balls de bastons, un sopar popular i les actuacions de tres grups de prestigi: Lo Pardal Roquer, La Terrasseta de Preixens i Els Terratombats. Finalment, Puigverd de Lleida celebrarà els actes el diumenge a la tarda, amb cercavila i una ballada popular de sardanes.

També a les comarques de ponent, Balaguer (la Noguera) organitza el seu 10è Correllengua amb el Casal Pere III, el dissabte. Novament, l'espectacular marxa de torxes pels carrers de la vila serà l'acte central. El pati de la Universitat de Cervera (la Segarra) allotjarà els actes a la capital segarrenca amb una interessant proposta de conferències matinals a càrrec de dos reconeguts sociolingüistes Pepe Ruiz i Jordi Solé i Camardons, i el concert del Petit de Cal Eril, al vespre (20h).

Al Camp de Tarragona

El Correllengua de Torredembarra (el Tarragonès) ofereix, dissabte, concentra els actes centrals amb especial atenció per la cercavila i el conjunt d'actuacions dels grups locals de cultura popular a la plaça del Castell.

Baix Llobregat

També el Baix Llobregat concentra actes de Correllengua a Olesa de Montserrat, Sant Just Desvern i Viladecans. En aquesta darrera població, destaca, aquest divendres, taula rodona sobre l'estat de la llengua catalana i el concert del cantautor Cesk Freixas, l'autor del Manifest del Correllengua 2011 (a l'Ateneu Pau Picasso, a partir de les 19h).

Vallès Occidental

Matadepera i Castellbisbal (al Vallès Occidental) preparen una mostra d'entitats per al diumenge pel matí a Castellbisbal (plaça Folch i Torres), un dels principals atractius.

Barcelonès

Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) continuarà amb la festa aquest cap de setmana amb una xerrada sobre l'estat del català, amb ponents d'arreu dels Països Catalans (divendres, 20h, ACP Ara Mateix) i una trobada castellera (dissabte, 18.30h, a la plaça de la Vila).

Maresme

Com en setmanes anteriors, el Maresme torna a ser protagonista amb actes a Canet de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Dosrius. Canet obre el seu Correllengua amb una xerrada sobre el Substrat del català, amb Josep del Rio (Aula magna de l'escola de Teixits de Punt, 19.30h).

Montseny

A l'entorn del Montseny, es concentren actes en dues viles: Bigues i Riells (el Vallès Oriental), al Centre Cívic Riells del Fai, amb un dictat popular i el concert de Pau Alabajos, i a Sant Hilari Sacalm (Selva), on actuen Núria Cortell, Roger Mas i Les Absentes.

Anoia

A Igualada (Anoia), celebren el primer Correllengua amb la gran final del concurs 3000 Euros a debat, una competició que enfronta quatre equips i on els participants han de defensar les seves opinions i idees amb argumentacions sòlides i amb el suport de tècniques d'expressió. Serà a la plaça Cal Font, dissabte a la tarda.

Osona, l'Urgell, Bages

Roda de Ter (Osona), Preixana (l'Urgell) i Navàs i Avinyó (el Bages) també celebraran aquest cap de setmana el pas de la flama de la llengua. Per a conèixer-ne els detalls d'aquests i dels altres Correllengües no dubteu a consultar l'agenda al web de la CAL.

stats