Especials 05/09/2012

Un 75% dels catalans creu que Eurovegas és un projecte que fomenta l'especulació

Un enquesta del Gabinet d'Estudis Socials i d'Opinió revela també que un 48% assegura que ajudaria a revitalitzar l'economia del país

Ara
1 min

BarcelonaEl 75% dels catalans creu que Eurovegas és un projecte que representa un model d'economia especulativa i un 67% assegura que no representa el model productiu i econòmic que necessita el país, segons una enquesta realitzada pel Gabinet d'Estudis Socials i d'Opinió (GESOP), publicada aquest dimecres. Tot i això, un 48% dels enquestats creu que el projecte podria revitalitzar l'economia del país i un 46% apunta que Eurovegas crearia llocs de treball estables i de qualitat.

Tot i això, les reticències al voltant d'aquest projecte són força visibles en els resultats d'aquesta enquesta, que s'ha fet a 1.600 persones. Un 47% dels enquestats no creu que Eurovegas sigui una bona aposta de futur i un 52% no creu que aquest projecte ajudi Catalunya a sortir de la crisi, mentre que un 54% assegura que no donaria una bona imatge del país i un 61% apunta que no respectaria el territori i el medi ambient.

L'enquesta es va realitzar entre el 10 i el 18 de juliol, dues setmanes després que una delegació de Las Vegas Sands visités Catalunya i els terrenys del Baix Llobregat que la Generalitat ofereix a Sheldon Adelson per construir-hi el projecte.

stats