Especials 02/09/2011

Els Catarres i Carles Belda, al Correllengua a Santa Margarida de Montbui i Montoliu de Lleida

El setembre arrenca amb força amb un dissabte amb actes a l'Anoia i al Segrià

Redacció
2 min
Actes del Correllengua a Santa Margarida de Montbui, l'any 2010 / CAL

Santa Margarida / MontoliuLa comarca de l'Anoia tornarà aquest cap de setmana a viure el pas de la flama del Correllengua, com ja ho va fer la setmana passada als Hostalets de Pierola. Un any més, Santa Margarida de Montbui celebrarà un dissabte ple d'activitats, amb la plaça Major de la vila com a principal escenari.

Els actes s'iniciaran amb activitats infantils, a partir de dos quarts de sis de la tarda d'aquest dissabte, amb xocolatada i contes. Al vespre, un sopar a la fresca servirà de preludi de la lectura del Manifest del Correllengua i del plat fort de la jornada, el concert dels Catarres, totalment gratuït i que començarà a les deu de la nit. Després, una sessió de Gresca Catalana clourà els actes.

Paral·lelament i el mateix dissabte, la petita vila de Montoliu de Lleida (Segrià) celebrarà la segona edició del seu Correllengua, i ho farà des de bon matí amb la pintada d'un mural, a la plaça de la Bovera. Al migdia (12.30 h), una cercavila amb grallers i trabucaires farà que la gresca continuï fins a l'hora del vermut.

La plaça de l'Església acollirà els actes de la tarda i el vespre, que inclouran una tirada popular de bitlles, espectacles infantils i la ballada de sardanes i de bastons. Després d'una xerrada sobre l'estat de la llengua, de Ramon Usall, començarà el sopar popular i les actuacions de la Batukada de Xikalkà, d'Alcarràs, el grup la Terrasseta de Preixens i l'actuació de Carles Belda i el conjunt Badabadoc.

Per a més detalls sobre els horaris de les activitats previstes, consulteu l'agenda del Correllengua, a la web de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL).

El cap de setmana de la Diada Nacional de Catalunya, es preveuen actes a Vallirana (Baix Llobregat) i a Barcelona, on la CAL celebrarà el pas del Correllengua pel Cap i Casal dins de la tradicional fira d'entitats del passeig Lluís Companys de l'Onze de Setembre.

stats