LA CRISI LÍBIA
Especials 19/03/2011

Els països aliats armen un ampli desplegament militar

La coalició de suport al poble libi anuncia quin serà el seu desplegament per controlar les forces de Gaddafi i protegir els libis

Redacció
1 min
Un avió de combat francès, preparat per actuar a Líbia / AFP

BarcelonaEls 18 països que donen suport a la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU i que avui s'han reunit a París anuncien mica en mica quina serà la seva aportació a l'operació. La coalició de suport al poble libi està preparada per actuar en el moment que faci falta.

Les bases italianes, les més properes a Líbia, ja tenen apunt diversos caces militars del tipus Tornado a la base de Trapani, a l'oest de Sicília. Aquestes són unitats especialitzades en la destrucció de defenses antimíssils i de radars. En aquesta mateixa base, han estat disposats també diversos avions caça del tipus Eurofighter de Grosseto llestos per intervenir, segons alguns mitjans italians. A la base siciliana es troben, així mateix, caces F-16, avions de vigilància AWACS i diverses aeronaus Tanker per al subministrament en vol. En total, la movilització de l'exèrcit de Berlusconi es composa de 1.200 militars que posa a disposició de l'ONU.

En les últimes hores han aterrat també a l'illa de Sicília, a la base aèria de Sigonella, els sis caçabombarders del tipus F-16 que aporta Dinamarca, mentre que s'espera que arribin en les pròximes hores unitats de Bèlgica i Espanya. A més, diversos avions nord-americans es troben en aquests moments a la base de Aviano.

Per part dels Estats Units, diversos F-15 Strick Eagle es troben a la base que tenen a Lakenhealth, al Regne Unit.

stats