Publicitat
Publicitat

LA CRISI LÍBIA

Els països aliats armen un ampli desplegament militar

La coalició de suport al poble libi anuncia quin serà el seu desplegament per controlar les forces de Gaddafi i protegir els libis

Els 18 països que donen suport a la resolució del Consell de Seguretat de l'ONU i que avui s'han reunit a París anuncien mica en mica quina serà la seva aportació a l'operació. La coalició de suport al poble libi està preparada per actuar en el moment que faci falta.

Les bases italianes, les més properes a Líbia, ja tenen apunt diversos caces militars del tipus Tornado a la base de Trapani, a l'oest de Sicília. Aquestes són unitats especialitzades en la destrucció de defenses antimíssils i de radars. En aquesta mateixa base, han estat disposats també diversos avions caça del tipus Eurofighter de Grosseto llestos per intervenir, segons alguns mitjans italians. A la base siciliana es troben, així mateix, caces F-16, avions de vigilància AWACS i diverses aeronaus Tanker per al subministrament en vol. En total, la movilització de l'exèrcit de Berlusconi es composa de 1.200 militars que posa a disposició de l'ONU.

En les últimes hores han aterrat també a l'illa de Sicília, a la base aèria de Sigonella, els sis caçabombarders del tipus F-16 que aporta Dinamarca, mentre que s'espera que arribin en les pròximes hores unitats de Bèlgica i Espanya. A més, diversos avions nord-americans es troben en aquests moments a la base de Aviano.

Per part dels Estats Units, diversos F-15 Strick Eagle es troben a la base que tenen a Lakenhealth, al Regne Unit.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT