POESIA CATALANA DEL SEGLE XX
Especials 18/12/2012

La col·lecció de poesia de l'ARA ja és a més de 900 escoles

El diari fa arribar de manera gratuïta tots els volums de la col·lecció 'Els millors poetes catalans del segle XX' al centre educatiu que cada subscriptor tria

Ara
3 min

BARCELONA.La col·lecció de poesia catalana del segle XX que l'ARA ofereix als seus lectors té més de 900 subscriptors. Aquest dimarts a la tarda, ja n'hi havia 944, i la xifra creix contínuament. Gràcies a aquests subscriptors, la col·lecció també arriba al mateix nombre d'escoles d'arreu dels Països Catalans.

Pots fer-te'n subscriptor clicant aquí.

A més, la col·lecció també es pot trobar als quioscos des d'aquest diumenge, en què s'ha fet el llançament amb un lliurament doble: 'Antologia general de poesia catalana' i Miquel Martí i Pol. La col·lecció, de més de 40 volums, reprodueix obres de més de 30 autors i és fruit d'una col·laboració de l'ARA amb Grup 62.

Els poetes catalans, al llarg d'un segle XX força convuls, van escriure per a la posteritat un bon grapat d'obres mestres. Alguns dels seus poemes són un retrat del seu temps, d'altres expressen les passions més desfermades o parlen del dolor, la llibertat, la mort, el país, l'exili... I ho fan amb ironia, amb austeritat, amb una mètrica perfecta o amb vers lliure. Tots han deixat per a la posteritat un vast patrimoni, que el diari ARA i Edicions 62 s'han proposat donar a conèixer amb ' Els millors poetes catalans del segle XX' .

Es tracta d'una única col·lecció que reuneix la millor poesia que ha donat la literatura catalana durant el segle XX. En xifres, són 42 volums que es distribuiran als lectors durant 40 setmanes. És una col·lecció exhaustiva, hi ha tots els millors poetes del segle XX: des de Pere Quart fins a Guerau de Liost, passant per Clementina Arderiu o Agustí Bartra. En total, els 42 llibres corresponen a 34 poetes, perquè n'hi ha set -Josep Carner, Carles Riba, J.V. Foix, Salvador Espriu, Joan Vinyoli, Joan Brossa i Vicent Andrés Estellés- que mereixen dos volums.

Els primers llibres, que es poden adquirir des d'avui mateix, són l' Antologia general de la poesia catalana , que van elaborar Joaquim Molas i Josep Maria Castellet, i tres poemaris de Martí i Pol. La singularitat d'aquesta col·lecció és que no és un recull de versos solts, sinó que ofereix diversos poemaris sencers, tal com els havia creat l'autor, amb les seves obres més identificatives i significatives.

Descomptes

La col·lecció ha arrencat aquest diumenge i cada setmana hi haurà una nova entrega fins al juny. Es pot adquirir al quiosc volum a volum, però la manera més fàcil d'aconseguir-ho és subscrivint-se a la col·lecció. El lector, així, té la garantia que tindrà els 42 llibres i els podrà rebre còmodament i sense costos afegits.

Al quiosc -excepte l'oferta de les dues primeres setmanes- cada llibre val 9,95 euros, però amb la subscripció es podrà aconseguir per 6,95 o 7,95 euros. Els lectors que se subscriguin a la col·lecció sencera obtindran un 20% de descompte i per als que ja siguin subscriptors de l'ARA o bé de la Col·lecció Bernat Metge la rebaixa serà del 30%. A més, en cas que es pagui la col·lecció sencera de cop, s'aplicarà un 5% de descompte. La col·lecció val 318 euros i 278 per als subscriptors.

La singularitat de la col·lecció és que no es tracta d'una antologia poètica, d'un recull de versos solts, sinó que ofereix diversos poemaris sencers: les seves obres més significatives i identificatives. En total, hi ha quasi noranta poemaris, una "part importantíssima del llegat viu i vigent dels poetes catalans del segle XX", explica el director de la col·lecció, Jordi Cornudella.

La iniciativa de l'ARA és pionera, tant perquè per primer cop es podrà gaudir en una única col·lecció de tota la poesia del segle XX com pel seu sistema de distribució, a través d'un diari.

Per aconseguir-la, només cal registrar-se a través de www.elsmillorspoetes.cat o demanar informació al correu electrònic elsmillorspoetes@ara.cat i al telèfon 902 570 941.

stats