Especials 20/06/2012

La Unió Europea detecta errades del govern valencià en l'ús dels fons europeus

La Comissió de Control Pressupostari s'absté de qualificar les irregularitats de frau per no haver estat comeses de manera "intencionada"

Acn
1 min
Alberto Fabra conversa amb l'eurodiputat Dereck Vaughan / ACN

ValènciaLa Comissió de Control Pressupostari de la Unió Europea (UE) ha trobat errades en l'ús dels fons gestionats pel govern valencià. Així ho ha expressat el seu director, Derek Vaughan, després de l'audiència dels eurodiputats amb el president Alberto Fabra. Vaughan, però, ha remarcat que són "errades del passat" però en cap cas "fraus" que es cometin deliberadament.

Per la seva banda, l'eurodiputada Inés Ayala ha explicat que les errades es troben en contractes d'adjudicació directa i ha concretat que afecten l'Institut de la Petita i Mitjana Empresa Valenciana (Impiva) i l'Agència Valenciana de Turisme (AVT). Ayala ha concretat que aquestes "irregularitats" obeeixen a "l'ús i abús de les modificacions de contractes per adjudicar sense concurs". El govern valencià ha acceptat esmenar les errades en el cas de l'Impiva però ha renunciat als fons destinats a l'Agència Valenciana de Turisme i ha anunciat que la podria dissoldre, segons ha assegurat Ayala.

Després de la reunió amb Alberto Fabra, el director de la Comissió de Control Pressupostari de la Unió Europea (UE), Dereck Vaughan, s'ha mostrat "encantat" de comprovar els projectes i ha volgut remarcar que "no som els homes de negre" sinó que "la nostra intenció és molt positiva, de servir d'ajut a Espanya i verificar com s'han gastat els fons".

Vaughan ha valorat molt positivament l'AVE Madrid-València i ha dit que aquest tipus d'infraestructures "son de gran vàlua" perquè poden "marcar la diferència". El director de la Comissió, però, ha dit que s'han detectat "certes irregularitats en licitacions de projectes" però que són "errades del passat que esperem que no es repeteixin".

stats