Especials 14/05/2012

El número dos de la conselleria valenciana de Turisme, imputat pel cas Nóos

Luis Lobón Martín, secretari autonòmic de Turisme i Projectes Estratègics de la Generalitat Valenciana, ha estat imputat pel jutge José Castro el mateix dia en què se l'havia citat a declarar

Salvador Almenar
1 min

ValènciaEl jutge ha acordat imputar al secretari autonòmic de Turisme i Projectes Estratègics de la Generalitat Valenciana, Luis Lobón Martín, per un presumpte delicte de prevaricació en el marc de la investigació de l'anomenat cas Nóos. Lobón estava citat a declarar com a testimoni en la roda de declaracions que el jutge José Castro ha efectuat durant tota la jornada a la Ciutat de la Justícia de València. Però, després de la seva declaració i a instàncies del ministeri fiscal i les acusacions, el jutge ha acceptat la seva imputació en la causa separada del sumari Palma Arena.

Lobón és l'actual secretari autonòmic de Turisme i havia estat citat a declarar pels contractes públics que va signar el govern de Francisco Camps amb l'Institut Nóos. Segons la Fiscalia Anticorrupció, la fundació del duc de Palma hauria rebut de la Generalitat valenciana 3,1 milions d'euros per l'organització de tres edicions del Valencia Summit i 380.000 euros més per promoure la celebració d'uns Jocs Europeus que mai es van celebrar.

stats