A cop de làser per trobar vida a Mart

Mentre el Curiosity explora el sòl marcià, la NASA anuncia una nova missió per al 2016 per examinar el subsòl del Planeta Vermell

Malgrat les retallades de pressupost, la NASA va anunciar aquest dimarts que aprofitarà l'èxit del Curiosity –que va aterrar el 6 d'agost a Mart, com a part del tercer programa de l'agència nord-americana en sòl marcià– per enviar un nou robot al Planeta Vermell l'any 2016, l'Insight.

Aquesta nova missió tindrà com a objectiu determinar si el nucli de Mart és sòlid –com a la Terra– o líquid, i aportar informació que expliqui per què Mart, a diferència del nostre planeta, no s'ha format a partir de zones tectòniques. A banda dels EUA, l'Agència Espacial Europea té una sonda orbitant al voltant de Mart i hi vol enviar un robot el 2018. L'Índia vol enviar-hi una sonda l'any que ve, i la Xina, en els pròxims cinc anys.

Mentrestant, el robot Curiosity explora ja el sòl marcià amb la missió de trobar-hi indicis de vida. Hi ha de ser un mínim de dos anys transmetent proves a la Terra que confirmin que a Mart hi ha condicions ambientals favorables per a la vida, ni que sigui microbiològica. El principal focus d'estudi serà el terra i les roques que trobi pel seu lent camí. Roques que evaporarà amb un làser a la recerca de fòssils i microorganismes.

Llegiu-ho a l' Ara Premium.

Més continguts de

El + vist

El + comentat