Especials 22/08/2012

A cop de làser per trobar vida a Mart

Mentre el Curiosity explora el sòl marcià, la NASA anuncia una nova missió per al 2016 per examinar el subsòl del Planeta Vermell

Cristian Segura
1 min
A cop de làser per trobar vida a Mart

Malgrat les retallades de pressupost, la NASA va anunciar aquest dimarts que aprofitarà l'èxit del Curiosity –que va aterrar el 6 d'agost a Mart, com a part del tercer programa de l'agència nord-americana en sòl marcià– per enviar un nou robot al Planeta Vermell l'any 2016, l'Insight.

Aquesta nova missió tindrà com a objectiu determinar si el nucli de Mart és sòlid –com a la Terra– o líquid, i aportar informació que expliqui per què Mart, a diferència del nostre planeta, no s'ha format a partir de zones tectòniques. A banda dels EUA, l'Agència Espacial Europea té una sonda orbitant al voltant de Mart i hi vol enviar un robot el 2018. L'Índia vol enviar-hi una sonda l'any que ve, i la Xina, en els pròxims cinc anys.

Mentrestant, el robot Curiosity explora ja el sòl marcià amb la missió de trobar-hi indicis de vida. Hi ha de ser un mínim de dos anys transmetent proves a la Terra que confirmin que a Mart hi ha condicions ambientals favorables per a la vida, ni que sigui microbiològica. El principal focus d'estudi serà el terra i les roques que trobi pel seu lent camí. Roques que evaporarà amb un làser a la recerca de fòssils i microorganismes.

Llegiu-ho a l'Ara Premium.

stats