POLÍTICA
Especials 12/06/2012

Correa lliura el seu passaport a l'Audiència Nacional després de quedar en llibertat

S'haurà de pfresentar cada dia als jutjats i no podrà sortir d'Espanya

Efe
2 min

BarcelonaEl presumpte cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, s'ha presentat aquest dimarts a l'Audiència Nacional acompanyat del seu suposat "número dos", Pablo Crespo, per lliurar el passaport després que aquest dilluns a la nit quedés en llibertat en abonar una fiança de 200.000 euros. Després d'haver passat la seva primera nit fora de la presó de Soto del Real (Madrid) tres anys i mig després, Correa ha estat aquest dimarts al matí menys de mitja hora al jutjat Central d'Instrucció número 5 d'aquest tribunal i, al sortir, s'ha limitat a dir als periodistes: "Estic bé".

El suposat líder de la trama Gürtel va sortir ahir a la nit de la presó en què es trobava des de febrer de 2009 després de pagar la fiança de 200.000 euros que li havia imposat el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, que instrueix el cas. "Veuré a la meva família després de tres anys i mig", va dir Correa als mitjans abans d'introduir-se en el vehicle, i davant la pregunta de si estava content de tornar-la a veure, va respondre: "Vostè que creu?".

D'aquesta manera, Correa ha complert amb un dels requeriments que li va imposar Pablo Ruz, la de lliurar el passaport. Ara haurà de comparèixer diàriament al jutjat -els dilluns a l'Audiència Nacional- i no podrà sortir d'Espanya. Va ser el magistrat de guàrdia de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, en substitució de Pablo Ruz i després de rebre de la mare de l'acusat el resguard bancari que avalava el dipòsit de la fiança, que dilluns a la tarda va dictar una interlocutòria en què feia constar que l'imputat havia pagat.

10 dies després d'aixecar el bloqueig

Aquesta gestió es va aconseguir deu dies després que el jutge instructor del cas Gürtel aixequés l'embargament d'uns fons d'un compte de Bankia del quan n'és titular la mare de Correa, que ascendeix a més de 400.000 euros i dels que no va poder disposar fins a les 15.00 hores d'aquest dilluns.

Ruz va adoptar aquesta decisió després que la Fiscalia Anticorrupció -a la qual s'havia donat trasllat d'un informe de l'Agència Tributària que avalava l'origen il·lícit d'aquests fons- informés favorablement sobre l'aixecament del bloqueig, això sense perjudici que continuïn les investigacions. Correa va abandonar la presó poc més de tres anys després que esclatés el cas Gürtel, i després de passar per diferents tribunals la causa que investiga la trama de corrupció lligada a càrrecs del PP continua oberta a l'Audiència Nacional amb gairebé cent imputats, tots ells en llibertat.

stats