Especials 17/07/2012

El Tribunal Superior de Justícia valencià investigarà els contractes de Canal 9 amb Gürtel durant la visita del Papa

El Tribunal Suprem trasllada la causa perquè els fets investigats van ocórrer a València i per afavorir la "unitat de la investigació" de tota la trama

Acn
1 min
El presumpte cap de Gürtel al País Valencià, Álvaro Pérez, davant de l'Audiència Nacional.

ValènciaEn un acte lliurat hui, el Tribunal Suprem ha fallat en favor del Tribunal Superior de Justícia del País Valencià en el conflicte de competències sobre la instrucció de presumptes irregularitats en els contractes signats entre Radiotelevisió Valenciana (RTVV) i empreses de la trama Gürtel durant la visita del Papa a València l'any 2006.

La resolució recorda que aquesta investigació té vincles amb altres investigacions derivades del cas Gürtel, com la del presumpte finançament irregular del PP valencià que s'instrueix a l'alt tribunal valencià. La dispositiva justifica que els fets investigats es varen realitzar a València i aconsella "unitat en la investigació". La causa, en què està imputat l'exdirector de RTVV, Pedro García, estava sent instruïda per l'Audiència Nacional, i investiga l'adjudicació a l'empresa Teconsa de la sonorització de la visita de Benet XVI per un import de 7,4 milions d'euros.

La decisió del Suprem arriba després de la sol·licitud de l'instructor del cas Gürtel a Madrid, el jutge Antonio Pedreira, que demanava que la competència fos assignada al Tribunal Superior valencià. El Suprem considera que els fets que s'han d'investigar a València no es poden desvincular d'altres investigacions relacionades amb el presumpte finançament irregular del PP valencià, així com de les contractacions del govern valencià d'empreses de la trama Gürtel.

stats