Copa del Rei ACB
Especials 10/02/2013

El Barça Regal tomba el València Basket i es corona campió de la Copa del Rei (85-69)

L'equip blaugrana ha sobreviscut al partit de Joan Carles Navarro, que ha fallat els 8 tirs que ha intentat

àlex Gozalbo
2 min
Els jugadors del Regal Barça celebren la Copa del Rei que acaben de guanyar a Vitòria / EFE

Vitòria (enviat especial)El Barça Regal ha superat el València Bàsquet (85-69) i s'ha proclamat campió de la Copa del Rei a Vitòria. L'equip blaugrana, que iguala el palmarès del Reial Madrid amb 23 títols, ha sobreviscut al partit de Joan Carles Navarro, que ha fallat els 8 tirs que ha intentat i s'ha quedat sense anotar. Pete Mickeal ha sigut designat MVP.

Acostumat a jugar finals de la Copa del Rei −n'ha disputat quatre de consecutives−, el Barça Regal ha començat el partit amb molta més concentració. L'equip blaugrana ha desgastat l'adversari amb moltes faltes personals, i un triple de Víctor Sada, que ha anotat 7 punts ben aviat, ha atorgat una renda de vuit punts.

Veliminir Perasovic ha demanat un temps mort i els seus jugadors s'han tret la son de les orelles. Han tancat el primer període amb un parcial de 3-12 que ha capgirat el marcador. L'entrada de Vitor Faverani ha millorat les prestacions d'un equip que s'ha mostrat encertat des de la línia de 6,75 metres. El València Basket ha acumulat tiradors al perímetre i ha aconseguit agafar per sorpresa una de les defenses més sòlides del campionat, a la qual també ha costat dur a terme la transició defensiva.

Sense un Joan Carles Navarro inspirat −l'escorta ha fallat els sis tirs que ha intentat a la primera meitat−, el Barça Regal ha arribat a perdre per cinc punts de diferència contra un València Basket endreçat i amb una bona defensa. Sense lluentor, però també sense errades, l'equip taronja ha anat agafant el fil a una final que ha arribat al descans amb un resultat obert (36-33).

Xavi Pascual s'ha apoderat del partit després del descans i ha corregit la defensa inicial amb alguns matisos que se li han ennuegat al València Basket. Gràcies al plantejament, el conjunt català ha començat el tercer període amb un parcial de 7-0 i ha aconseguit una renda d'onze punts. Un cop definitiu per a un rival que ja no ha pogut remuntar a Vitòria.

stats