Especials 01/07/2012

El foc d'Andilla avança el doble en només unes hores

La Unitat Militar d'Emergències assegura que és l'incendi "més difícil" de tots dos i que s'està reforçant

Efe
1 min

MadridL'incendi al municipi valencià d'Andilla ha avançat pràcticament el doble en només unes hores i el constant canvi de vent unit a les altes temperatures estan dificultant la possibilitat de fer "contrafocs" per evitar-ne l'avanç.

Segons han informat fonts de la Unitat Militar d'Emergències, en "el curt espai de la nit", l'incendi d'Andilla ha avançat notablement i, malgrat l'esforç que s'està fent per controlar-lo, les circumstàncies ho estan impedint.

L'incendi d'Andilla és "el més difícil" dels dos focus que ara mateix estan actius, segons la UME, que hi està "reforçant" la tasca per impedir que el foc que avança cap a la serra de la Calderona hi entri, perquè si ho fa, serà molt complicada l'extinció. Es tracta d'un "terreny molt abrupte", i la contenció del foc només es podria fer amb mitjans aeris.

La UME ha explicat que el focus d'Andilla té el lloc de comandament al Villar, i hi tenen desplegades 350 persones, 18 autobombes, 6 naus d'abastament i 91 vehicles, mentre que al de Cortes de Pallars, amb el lloc de comandament a Iàtova, tenen operatives 606 persones, 30 autombombes, 10 naus d'abastament i un total de 147 vehicles.

En els dos focus participen dos helicòpters de la UME i 8 avions que estan descarregant aigua en tots dos incendis.

Des de València, la Delegació del Govern al País Valencià ha indicat que no fa una estimació de les hectàrees afectades pels incendis forestals deslligats a Cortes de Pallars i Andilla i es remet a l'estimació que realitzi en el seu moment la conselleria de Governació de la Generalitat Valenciana.

stats