Especials 05/03/2012

El ministre d'Exteriors espanyol ataca les 'ambaixades' de Francisco Camps

José Manuel García-Margallo assegura que "el desajust més gran ve de les comunitats autònomes" i critica les 60 persones que el País Valencià té a Brussel·les com a exemple. També carrega contra "els aeroports per a vianants", com el de Castelló

Ara
1 min

BarcelonaEl ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, no es mossega la llengua –encara que hagi d'atacar polítics de les seves files, les del PP– quan es tracta de carregar la responsabilitat del dèficit a les autonomies. Aquest dilluns, en una entrevista a la cadena Cope, ha criticat les 'ambaixades' i, per varirar, no ha posat com a exemple les de Catalunya sinó les del País Valencià, muntades durant els governs de Francisco Camps i que ha heretat Alberto Fabra.

També ha criticat els "aeroports per a vianants" com a exemple del malbaratament de les autonomies. L'aeroport de Castelló, inaugurat sense avions, ha sigut un dels exemples als quals s'ha referit indirectament, sense esmentar-lo pel nom, per Margallo, que va ser diputat del PP per València, per justificar que, segons ell, "el desajust més gran venia de les autonomies", que són "responsables" de la situació.

El ministre, però, ha incidit en el discurs de Rajoy i ha assegurat que l'Estat ha d'assumir també la seva responsabilitat i és qui "respon davant de Brussel·les". En aquest sentit, ha assegurat, "el gran problema és que el govern central incompleix el seu deure de vigilar les CCAA".

Com a "despeses absurdes" ha esmentat les representacions exteriors autonòmiques. Segons el ministre d'Exteriors, haurien d'incorporar les seves estructures a les oficines de representació de l'Estat per "estalviar-se diners i fer-se més eficaces". Margallo ha assegurat que el País Valencià té "més de 60" representants a Brussel·les" i que ell no hi ha "trucat mai" si algun cop li ha fet falta, perquè és més útil contactar directament amb la representació espanyola.

stats