DAKAR 2013
Especials 08/01/2013

La direcció del Dakar retira a Sainz la bonificació pel mal funcionament del GPS

El madrileny passa a l'onzena posició a la general, a més de 42 minuts del líder, el francès Stéphane Peterhansel

Efe / Ara
1 min

NazcaLa direcció de cursa del Dakar ha decidit fer marxa enrere i ha retirat a l'espanyol Carlos Sainz la bonificació que li havia concedit aquest diumenge per un suposat mal funcionament del GPS del seu vehicle, segons han informat fonts de l'organització.

El pilot madrileny així ho ha explicat al seu compte de Twitter: "No arriben bones notícies. L'organització ha decidit tornar a posar-nos la penalització de 21 minuts. És una vergonya, vénen ganes d'agafar les maletes. Al·leguen que avui no estan segurs del problema del GPS. Quina casualitat, avui me l'han canviat".

Aquest dilluns li van tornar 21 minuts i 26 segons a Sainz, que va argumentar que el GPS del seu Buggy no s'havia activat en passar per un punt de control −són punts obligatoris de pas− i havia perdut temps buscant el camí correcte.

L'equip Mini X-Raid, al qual pertanyen el francès Stéphane Peterhansel i el català Nani Roma, ha recorregut aquesta decisió i la direcció de carrera ha revertit aquest dimarts finalment la mesura amb l'argument que Sainz té en l'acte dos dispositius GPS que li poden marcar els punts de pas, encara que ell només en portava un d'activat, i l'altre el feia servir com comptaquilòmetres.

Amb aquesta modificació, Sainz passa a l'onzena posició a la general, a més de 42 minuts del líder, Peterhansel.

stats