CENTENARI DANONE
Microsites Danone 09/05/2019

Canviar el món a través de l’educació i l’alimentació

Barcelona acull ‘The love behind food’, les jornades de Danone sobre bons hàbits alimentaris, salut i sostenibilitat

Olga Vallejo
3 min
André Agassi durant la seva intervenció en les jornades / DANONE

BarcelonaLa primera de les dues jornades de la trobada 'The love behind food' (thelovebehindfood.com) al Disseny Hub Barcelona, un dels esdeveniments amb què Danone commemora els primers 100 anys d’existència, ha comptat amb experts nacionals i internacionals que han debatut sobre els reptes i les tendències en alimentació, salut, educació i sostenibilitat, amb la intenció d’impulsar un diàleg inclusiu. La companyia vol contribuir a una revolució en l’alimentació que pugui ajudar les noves generacions a créixer més sanes.

El CEO de Danone, Emmanuel Faber, durant la seva xerrada / DANONE

Compromisos i oportunitats

Dos dels grans protagonistes de la jornada han estat el conseller delegat de Danone, Emmanuel Faber, i l’extenista professional Andre Agassi. Faber ha reconegut que “les persones exigeixen a les empreses que aprofitin la seva dimensió per influir en positiu des d’un punt de vista econòmic, social i mediambiental”. De fet, des del 2016 la divisió de làctics de Danone Espanya està certificada com a empresa amb els estàndards més alts de compliment social i ambiental, transparència i responsabilitat, utilitzant el poder del negoci per resoldre problemes socials i ambientals. En aquesta línia ha posat en pràctica 'One planet. One health', el seu compromís per canviar el món a través de l’alimentació i respectant el medi ambient, i ha anunciat que la companyia obrirà la seva col·lecció de 1.800 soques amb finalitats científiques (vegeu la informació inferior). Per la seva banda, Agassi, fundador de l’Andre Agassi Foundation for Education, ha indicat que donar oportunitats als nens i nenes és assegurar el futur de la societat: “Necessitem transformar l’educació per empoderar les noves generacions, que són un factor real de canvi per un món millor”.

L’alimentació i els més joves

Altres ponents de primer nivell que han participat en les jornades són Mike Wolf, CEO i fundador de l’Smart Kitchen Summit, i Lynda Deakin, IDEO Partner i Managing Director d’IDEO Food, que han dibuixat les tendències dels propers 100 anys, en què el disseny ens ajudarà a construir un futur alimentari millor. Per a Fabrice DeClerck, director científic d’EAT, i les cofundadores de The Gut Stuff, la sostenibilitat juga un paper clau en tot el procés alimentari, de la mateixa manera que fa la microbiota en la salut gastrointestinal. Jess Haines, membre de l’Institut Internacional Danone, i David Parker, cofundador i CEO de Yumble, han destacat la importància de l’educació per empoderar les noves generacions en uns hàbits d’alimentació saludables.

Amb aquesta voluntat, Danone es compromet a continuar reforçant el coneixement sobre els bons hàbits d’alimentació i hidratació, posant especial atenció en la infància. A través de la seva missió i el compromís amb el progrés empresarial i social, la companyia treballa cada dia per construir un futur més saludable.

LA COMPANYIA OBRE LA COL·LECCIÓ DE 1.800 FERMENTS PER A FINALITATS CIENTÍFIQUES

Per celebrar el centenari de la creació del seu primer iogurt, el CEO de Danone, Emmanuel Faber, ha anunciat que la companyia obrirà la seva col·lecció de 1.800 ferments i soques per a finalitats científiques, perquè s’aprofundeixi en la recerca sobre el paper dels ferments en l’intestí i la salut, amb l’objectiu de compartir el llegat de la companyia en benefici de tothom. Un pas endavant en l’intercanvi i el desenvolupament de coneixement a través de xarxes de col·laboració.

Des del 1919, quan Isaac Carasso va vendre els primers iogurts fermentats amb ferments làctics a les farmàcies de Barcelona, a través de la recerca i la innovació, en col·laboració amb investigadors internacionals, Danone ha desenvolupat una col·lecció de ferments d’alta diversitat genètica. L’Institut Pasteur, centre de recerca biomèdica internacional capdavanter al món, valora molt positivament aquesta iniciativa que fomenta la recerca en el futur de l’alimentació, la salut i la sostenibilitat. Els ferments làctics i les bactèries especials que s’utilitzen per fer iogurts i llets fermentades poden tenir altres usos, tant per a aplicacions alimentàries com no alimentàries, que ajudarien a abordar problemes de salut, socials i mediambientals, com per exemple augmentar la diversitat de productes alimentaris naturals fermentats, mitigar les emissions de metà de les vaques, reduir l’ús d’antibiòtics o desenvolupar mètodes més senzills per administrar medicaments o vacunes.

stats