Especials 19/07/2012

Cara a cara entre el president de la SGAE i els anti-SGAE al festival Grec

El president de la SGAE, Antón Reixa, i l'artista defensora de la cultura lliure Simona Levi s'enfrontaran en un duel 'spaghetti western' en la iniciativa '100% Cultura Lliure'

Ara / Efe
1 min
Antón Reixa, ahir a la Corunya, després de rebre la confirmació del bon resultat obtingut a les eleccions.

BarcelonaEl president de la Societat General d'Autors d'Espanya (SGAE), Antón Reixa, s'enfrontarà en "un duel estil 'spaghetti western'" sobre els drets d'autor i com transmetre la cultura amb l'artista i defensora de la cultura lliure Simona Levi en el marc del festival Grec. La iniciativa es presenta amb el títol '100% Cultura Lliure' i és una de les activitats paral·leles del festival.

La proposta de l'activista cultural Simona Levi i de la plataforma X.net, anteriorment denominada eXgae i que es presenta com a creada per "alliberar la ciutadania dels abusos de la SGAE i d'altres indústries culturals", tindrà lloc el dia 21 a la carpa del Grec a la plaça Margarida Xirgu. A més d'una conversa amb Reixa, oberta al públic, entre les 7 i les 9 del vespre, a partir de les 10 de la nit s'oferirà un espectacle basat en una acció '"paracinematogràfica" teatral sobre la por, seguida d'una sessió de música de DJ.

Simona Levi ha dit que la nova SGAE s'ha adonat que si no canvia haurà de suportar topades amb la societat civil. Serà la primera vegada que X.net i la SGAE "es troben, en una reunió amistosa per discutir de veritat i durant dues hores en un debat gravat i retransmès, per plantejar què és el que nosaltres volem i què és el que ells volen". "És com un armistici per veure si la guerra ha de seguir o podem entrar en un lloc de diàleg", ha explicat Levi.

stats