Especials 28/06/2012

Una vintena de possibles xiquets robats demanden la Casa Cuna de València

Els demandants exigeixen al jutge que obligue a la responsable del centre religiós a donar les dades sobre les mares biològiques

Efe
1 min
L'advocat Enrique Vila amb alguns dels demandants / EFE

ValènciaUn grup de 21 persones relacionades amb els casos de bebès robats que s'investiguen a la Casa Cuna Santa Isabel de València han presentat hui una demanda civil per demanar que el jutge obligue a Sor Aurora Gallego –la responsable de la institució en el moment del seu naixement– a que els facilite la informació sobre les seues mares biològiques.

L'advocat Enrique Vila –que és també demandant– ha explicat aquest matí que el grup de persones que ell representa ha sol·licitat al jutge que "reconega" el seu "dret a conèixer" els seus orígens biològics. Vila ha subratllat que la demanda és l'últim recurs que tenien per accedir a eixa informació atès que, anteriorment, l'havien intentat obtenir "extrajudicialment".

Tot i no haver servit de res, el lletrat i la resta de demandants han assegurat que han parlat en diferents ocasions amb Sor Aurora amb l'objectiu d'aconseguir informació sobre les seues mares biològiques. Segons han explicat, la monja es nega a donar informació al·legant "un vot de sigil d'índole religiós que –segons l'opinió de l'advocat– no pot estar per sobre de la Constitució Espanyola". "Més que un dret legal és una cosa humana, conèixer d'on venim i que les mares sàpiguen qui són els seus fills", ha afegit Vila.

Aquest mateix advocat ja va presentar una demanda similar a Barcelona i el jutge va ordenar a la institució –que també té seu allà– que lliurara als 11 afectats la informació que sol·licitaven. Ara es mostra confiat que succeïsca el mateix a València. "Tinc esperances que a València la mare superiora acate aquesta decisió judicial com la pròpia ordre ja ho ha fet a Barcelona", ha conclòs Vila.

stats