Especials 21/06/2012

Arxivada la denúncia contra Sánchez de León per les càrregues policials durant la Primavera valenciana

Les 23 persones denunciants responsabilitzaven també al cap superior de policia d'impedir el seu dret a la manifestació i de permetre la coacció dels agents

Efe
2 min
Un policia controla el carrer després dels incidents a l'entorn de l'institut Lluís Vives de València.

ValènciaEl Jutjat d'Instrucció número 6 de València ha arxivat provisionalment la denúncia contra la delegada del Govern espanyol al País Valencià, Paula Sánchez de León, i el cap superior de policia, Antonio Moreno, pels incidents ocorreguts durant les protestes estudiantils del passat mes de febrer.

La denúncia va ser presentada el passat 8 de juny per vint-i-tres persones en representació de diferents associacions d'estudiants i organitzacions socials, que responsabilitzaven a tots dos d'impedir el seu dret a la manifestació i de permetre la coacció dels agents.

Els denunciants explicaven que durant els dies de protestes de la 'Primavera valenciana', els manifestants van ser objecte d'un tracte desmesurat per part de la policia, que va practicar càrregues, detencions i identificacions de forma indiscriminada, vulnerant així el dret de reunió i manifestació.

L'acte de sobreseïment, dictat el passat dia 13 i al que ha tingut accés EFE, subratlla que la majoria de les protestes que es van produir entre el 15 i el 20 de febrer no tenien autorització administrativa, requisit previ obligatori quan es desenvolupen en llocs de trànsit públic. En aquest sentit, el jutjat entén que, en tractar-se de manifestacions il·legals, la seva dissolució no és constitutiva de delicte i els agents estan autoritzats per practicar identificacions i detencions.

Finalment, la denúncia destacava que els agents que van intervenir en les protestes mancaven d'identificació, per la qual cosa podia existir prevaricació per part de Moreno i de Sánchez de León. Sobre aquest tema, l'acte assenyala que en els vídeos inclosos en la denúncia es pot apreciar que els policies portaven la placa identificativa sota l'emblema.

Per la seva banda, l'Assemblea de El Micalet, col·lectiu al que pertanyen els vint-i-tres denunciants, considera en un comunicat que l'arxiu provisional s'ha decretat amb una "inusitada rapidesa" i sense "investigar els fets". Per això, han anunciat, presentaran un recurs en contra d'aquesta resolució.

stats