Especials 26/06/2012

El derrotat Ahmed Xafik abandona Egipte

Ahmed Xafik, candidat perdedor de les presidencials egípcies, ha volat aquest dimarts cap als Emirats Àrabs Units, un dia després de que el fiscal general d'Egipte transferís al jutge diversos casos de corrupció contra ell

Agències
1 min
El vot de la por al canvi a Egipte

El CaireAhmed Xafik, l'últim primer ministre del derrocat Hosni Mubàrak, va resultar derrotat per Mohammed Mursi, candidat dels Germans Musulmans, a les eleccions presidencials celebrades fa dues setmanes. Segons fonts de l'aeroport del Caire citades per l'agència Mena, Xafik ha volat als Emirats Àrabs Units un dia després de que la fiscalia presentés davant un jutge diverses acusacions de corrupció contra ell. Les denúncies fan referència a l'actuació de Xafik quan era ministre d'aviació civil entre 2002 i 2011, sota el règim de Mubàrak. La fiscalia considera que Xafik està implicat en diversos casos de corrupció relacionats amb tractes fraudulents amb el seu ministeri.

“Ahmed Xafik ha anat a Abu Dhabi de vacances, i després anirà a terres sagrades de l'Aràbia Saudita de pelegrinatge abans de tornar a casa” ha dit l'equip de campanya de l'exgeneral a la seva pàgina de Facebook. Xafik ha atacat així els rumors que deien que havia fugit de la justícia i que no tornaria a Egipte. Dilluns, en el seu primer discurs després de la derrota, Xafik va felicitar Mursi i li va desitjar èxit en la seva “difícil missió”.

stats