Síria
Especials 29/03/2011

El govern sirià dimiteix per frenar les protestes

El president Baixar al-Assad farà una intervenció demà dimecres, segons la consellera de Presidència, per anunciar una sèrie de reformes com el final de l'estat d'emergència

Agències
1 min
Manifestació de suport a Assad, aquest matí a Damasc. AFP

Damasc p { margin-bottom: 0.21cm; } El president de Síria, Baixar al-Assad, ha acceptat la dimissió de tots els membres del govern, segons ha informat la televisió estatal siriana. D'aquesta manera, l'executiu que dirigeix des del 2003 el primer ministre Mohammad Naji Otri serà substituït per un altre en les pròximes 24 hores.

Aquesta és la resposta del president Baixar al-Assad després de l'onada de protestes sense precedents que ha viscut Síria la darrera setmana, que han estat fortament reprimides. Precisament el cap d'estat, al poder des del 2000, quan va succeir el seu pare, s'adreçarà demà dimecres al país durant una intervenció al Parlament. Així ho ha indicat a l'agència francesa AFP la consellera siriana de Presidència, Bouthaina Shaaban. S'espera que anuncïi una sèrie de reformes, com l'abolició de l'estat d'emergència, en vigor des del 1963. "Crec aquesta vegada presentarà els projectes de reformes", ha assegurat Shaaban. Amb aquesta maniobra i la dimissió del govern el règim busca apaivagar els ànims d'un país que s'ha vist afectat pel procés de revolta al Pròxim Orient i el Magrib.

Desenes de centenars de sirians s'han manifestat avui a favor del govern en ciutats com Damasc, Aleppo, Hama i Hasaka, segons ha mostrat la televisió estatal siriana. Als carrers de Damasc, ahir, dilluns, es va viure una gran manifestació en defensa d'Assad. Bona part del moviment es manifesta precisament contra el govern i l'entorn del president, però no contra la seva figura, que sembla comptar amb un important suport popular.

stats