Especials 27/02/2012

El director iranià guanyador de l'Oscar celebra que el seu país sigui notícia "per la cultura"

El director Asghar Farhadi dedica el guardó a la gent del seu país "que respecta totes les cultures i civilitzacions tot i l'hostilitat i el ressentiment"

Ara
1 min
L'equip de la pel·lícula 'Nader y Simin" arriba a la cerimònia dels Oscars. REUTERS

BarcelonaLa pel·lícula 'Nader y Simin. Una separación', de l'iranià Asghar Farhadi, ha guanyat l'Oscar al millor film estranger i es converteix així en la primera pel·lícula iraniana que rep aquest guardó. El director ha fet un emotiu discurs, aquesta matinada, en recollir el premi que ha dedicat "a tota la gent del meu país que respecta totes les cultures i les civilitzacions tot i l'hostilitat i el ressentiment".

En un moment políticament complicat en què les relacions entre els Estats Units i el règim de Mahmud Ahmadineyad són molt tenses, Farhari ha volgut destacar que "ara mateix, molts iranians arreu del món ens estan mirant i crec que estaran molt contents que es parli del seu país gràcies a la seva gloriosa cultura en un moment en què els polítics parlen de guerra, intimidació i agressió".

'Nader y Simin. Una separación" parla d'una parella que afronta un procés de divorci, la qual cosa permet al director d'endinsar-se en temes com les tradicions, la justícia o les relacions entre homes i dones a l'Iran actual. La pel·lícula ha rebut elogis de manera unànime i, tot i que va costar 800.000, dòlars en porta recaptats 13 milions arreu del món.

stats