Primavera Àrab
Especials 14/02/2012

La policia dispersa amb violència les protestes del primer aniversari de la revolta de Bahrain

Les forces de seguretat han fet servir gasos lacrimògens contra els joves que volien arribar a la plaça de la Perla. L'alçament va començar el 14 de febrer de l'any passat i va ser durament reprimit el març amb suport de tropes saudites

Agències
1 min
Un manifestant es protegeix dels gasos lacrimògens / EFE

ManamaLa policia ha dispersat amb gasos lacrimògens centenars de manifestants que intentaven aproximar-se a la plaça de la Perla, símbol i epicentre de la revolta a Manamah, la capital de Bahrain, en el primer aniversari de la seva Primavera Àrab. Els manifestants, portant banderes del país, cridaven contra la monarquia i el rei Hamad Ben Issa al-Khalifa.

Des del passat diumenge, centenars d'activistes intenten desafiar les forces de seguretat i arribar a la plaça de la Perla, on els crítics al règim de Bahrain van acampar l'any passat des del 14 de febrer fins a mitjans de març, quan la policia va irrompre violentament en el lloc i fins i tot va enderrocar l'emblemàtic monument que s'hi alçava. En l'esclafament de la revolta hi van participar tropes de l'Aràbia Saudita, després d'una resolució del consell de països del Golf en suport al règim monàrquic.

stats