Campanya electoral a França
Especials 05/03/2012

La dreta europea planeja un "complot" anti-Hollande, segons 'Der Spiegel'

La premsa alemanya assegura que Merkel, Rajoy, Monti i Cameron s'han unit per desmarcar-se de François Hollande, candidat socialista i favorit a les presidencials franceses

Ara
1 min
Hollande renegociarà el nou Tractat per als països de l'euro

BarcelonaSegons una informació del setmanari alemany Der Spiegel, la dreta europea, capitanejada per la cancellera Angela Merkel, hauria planejat un front anti-Hollande que consistiria en boicotejar el candidat socialista a la presidència francesa, negant-se a rebre'l durant la campanya. Merkel comptaria amb l'acord del president espanyol, Mariano Rajoy, el primer ministre italià, Mario Monti, i el britànic, David Cameron. El setmanari explica que els quatre dirigents conservardors estan "escandalitzats" per la intenció d'Hollande de demanar que es reformi el Pacte Fiscal, que 25 països de la UE van firmar la setmana passada i que compromet la zona euro a més disciplina.

Hollande va assegurar aquest diumenge a la televisió francesa que "no l'impressiona gens aquesta notícia" i que ell ja compta amb el suport dels governs socialdemòcrates belga i danès, segons recull el diari 'Le Monde'. Per la seva banda, una portaveu de l'executiu alemany va voler desinflar la informació assegurant que "cada govern decideix pel seu compte si vol rebre o no François Hollande".

L'entorn del president francès, Nicolas Sarkozy, que ha rebut el suport explícit a la seva campanya de la cancellera Merkel, també ha volgut treure importància a una notícia que consideren "ridícula" i acusen al candidat socialista "d'imaginar-se un complot" per amagar "la seva falta de credibilitat a Europa".

stats