Especials 31/05/2012

Jornades del Cercle d'Economia en plena tempesta i eleccions tenses a la UAB: el dia que ens espera

Referèndum a Irlanda sobre el pacta d'austeritat de la UE impulsat per Angela Merkel. Ressaca de la cimera del pacte fiscal a Catalunya

Ara
2 min

BarcelonaEl dia que ens espera en 6 previsions informatives. Avui serà notícia:

1. Empresaris, acadèmics, Artur Mas i De Guindos. Aquesta dijous a la tarda comencen a Sitges les jornades sobre economia més importants de l'any, convocades pel Cercle d'Economia. S'hi reuneixen els empresaris i acadèmics més destacats. Amb la tempesta dels mercats i el debat del pacte fiscal com a rerefons, avui hi intervindran Artur Mas i el ministre espanyol d'Economia, Luis de Guindos.

2. Ressaca de la cimera del pacte fiscal. ERC i ICV han convocat rodes de premsa per parlar de la reunió d'ahir, però el que generarà més expectació serà la intervenció d'Artur Mas a les jornades del Cercle d'Economia. Finalment haurà de respondre a preguntes sobre el fet que Josep Antoni Duran i Lleida i Joana Ortega s'hagin desentès de la seva proposta d'Hisenda pròpia.

3. La UAB tria rector. La Universitat Autònoma de Barcelona escull nou rector en un escenari de retallades i protestes. Ferran Sancho, catedràtic d'Anàlisi Econòmica, i Pere Solà, catedràtic de Filosofia, aspiren al càrrec. Sancho proposa reduir els càrrecs de govern de la UAB per estalviar. Solà diu que retornarà als estudiants la pujada de les matrícules.

4. Referèndum a Irlanda pel pacte europeu per l'austeritat. Irlanda vota avui dividida el pacte fiscal impulsat per Angela Merkel, que compromet els 25 països que el van fer seu al març –en van quedar fora el Regne Unit i la República Txeca– amb l'equilibri de les finances públiques.

5. La programació del Grec. Avui descobrirem tot el programa del festival d'estiu d'arts escèniques de Barcelona. El nou director, Ramon Simó, el presentarà amb l'alcalde, Xavier Trias. Després de la sorprenent obertura –a l'Arc de Triomf amb música i circ–, faltarà veure sobretot les propostes internacionals.

6. Humor anglès a la tele. Els amants de l'humor cafre tenen cita a les 22.20 hores amb el Canal 3XL, que estrena les sèries 'Corre i madura!' i ' Psychoville'. La primera és una 'sitcom' adolescent creada per Tim Dawson. La segona té un to més fosc i es basa en una sèrie de personatges que reben cadascun una carta amb la mateixa frase: "Sé què vas fer".

stats