Especials 18/06/2012

La lletra petita de l'euro per recepta i la ressaca electoral grega: el dia que ens espera

Alemanya analitzarà els resultats dels comicis grecs, el conseller de Salut donarà detalls del "tiquet moderador" i Dívar participarà probablement en el seu últim acte oficial abans de dimitir dijous

Ara
1 min
LA FARMÀCIA I ELS GENÈRICS 
 Cada cop es venen més medicaments ètics amb preus reduïts i productes sense recepta.

BarcelonaEl dia que ens espera en 5 previsions informatives. Aquest dilluns serà notícia:

1. Escrutini europeu. Els socis europeus, i especialment Alemanya, analitzaran amb calma els resultats d'aquest diumenge a les eleccions gregues, amb una victòria dels conservadors de Nova Democràcia, partidaris del rescat. Poden formar govern amb els socialistes del Pasok. Tot apunta que l'esquerra antirescat de Syriza es quedarà a l'oposició.

2. Últim acte de Dívar? El príncep Felip presideix aquest matí l'acte de commemoració del bicentenari del Tribunal Suprem, acompanyat del polèmic Carlos Dívar, president del Consell General del Poder Judicial. El rei Joan Carles ha evitat ser a l'acte amb l'excusa d'un viatge oficial a Aràbia Saudita. Tot apunta que Dívar dimitirà dijous per l'escàndol dels seus viatges de cap de setmana pagats amb diners públics.

3. Com s'aplicarà l'euro per recepta. El conseller de Salut, Boi Ruiz, presenta aquest dilluns l'aplicació de l'euro per recepta. La nova taxa, que ha de permetre a la Generalitat ingressar 50 milions d'euros aquest exercici, s'ha de posar en funcionament a partir del 23 de juny, una setmana abans que entri en vigor el nou copagament farmacèutic en funció de la renda impulsat pel govern espanyol.

4. Intent de veto a Obama. Un jutge de Florida escoltarà un votant demòcrata que tracta d'invalidar la candidatura a la reelecció del president dels Estats Units, Barack Obama, perquè, segons denuncia, no és fill de dos ciutadans nord-americans.

5. Pasqual al Lliure, any 2. Aquest migdia el director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, presentarà la programació de la temporada 2012-13, la segona sota la seva batuta. Caldrà veure com els afecten les retallades i en quina direcció mou el seu teatre.

stats