Laporta deixa els debats per a l’última setmana de campanya

Font i Freixa també es queden sols a BarçaTV en el debat per l’inici del vot per correu

3 min
Víctor Font i Toni Freixa, al debat de BarçaTV

BarcelonaL’absència de Joan Laporta en els dos primers debats entre els presidenciables ha estat l’esquer perfecte perquè tant Toni Freixa com Víctor Font disparin amb bala contra ell. L’expresident, que segueix encapçalant les principals enquestes, ja té decidit que no s’asseurà a debatre res amb els altres candidats fins a l'última setmana, quan es faran tres debats: un a RAC1, un a TV3 i Catalunya Ràdio, i finalment una taula rodona organitzada per les penyes.

L’ajornament electoral ha obligat a replantejar l’estratègia dels tres candidats que van passar el tall de firmes, que han dilatat la campanya i hi han afegit nous actes. De fet, els debats que es faran els dies previs a les eleccions ja s’haurien celebrat si els comicis s’haguessin mantingut el 24 de gener. Ara bé, un cop posposada la data hi havia més temps, i altres institucions, com el Círculo Ecuestre, van decidir organitzar el seu propi debat. Font i Freixa no van faltar a la cita, però Laporta va optar per no assistir-hi. Exactament el mateix que ahir a Barça TV. A diferència del que havia passat en comicis anteriors, en què generalment s’havien cancel·lat els debats si algun dels ponents hi fallava, aquesta vegada s’han celebrat igualment.

Des de la candidatura de Laporta al·leguen que no hi participen per motius d’agenda, ja que estan seguint la seva pròpia estratègia electoral. I, malgrat els atacs per no assistir-hi –Freixa ho va qualificar de “falta de respecte”–, expliquen que no és cert que s’amaguin: “Esperem a l'última setmana, quan formalment s’estarà en campanya electoral”. Des de la seva candidatura afegeixen que “el 2015 només se’n va fer un. Ara se’n faran tres”, i es defensen de les crítiques justificant que ja han explicat “bona part” del seu projecte des que es va donar el tret de sortida a la cursa electoral, a mitjans de desembre.

L’expresident té la seva pròpia agenda i prefereix “actes de proximitat amb el soci” –tal com defineixen des de la seva campanya–. Són passejades per llocs concorreguts on aprofita per fer campanya i parlar directament amb els aficionats, com dilluns al mercat de la Boqueria o les setmanes anteriors al passeig Marítim o per l’àrea metropolitana. Són actes a què no es convida la premsa i en què, des de la seva candidatura, aprofiten la condició de personatge mediàtic de Laporta per generar expectació.

“No votar a cegues”

Un dels motius per justificar debatre ja és per l’inici de la campanya del vot per correu, que va començar oficialment el dilluns, dia que un bon grapat de socis ja van rebre al seu domicili tota la documentació, i que hauran de retornar a les oficines de Correus, com a màxim, el divendres 26. “I és important que el soci no voti a cegues”, apuntava Font la setmana passada. Una postura que van acceptar des del club, que per això va programar a la seva televisió oficial un debat que, en condicions normals, s’hauria fet pocs dies abans del 7 de març, el dia que es posaran les urnes.

En paral·lel, s’han fet debats temàtics, com els de la cadena SER, en què el cap de cartell –excepte Font el dia que parlaven de l’àrea econòmica– delega la participació a altres membres de la candidatura. Després de parlar de números, de l’àrea social i de la institucional, avui tractaran sobre l’Espai Barça.

stats