Publicitat
Publicitat

Golf Pèrsic

Promeses de democratització?

Les dones no podran votar a les eleccions municipals d'Aràbia Saudita

La convocatòria, prevista pel setembre, és una resposta del rei a les primeres manifestacions prodemocràcia. El règim reacciona a les protestes amb una combinació de subvencions i repressió

Les dones no podran votar en les eleccions municipals de l'Aràbia Saudita, previstes pel setembre. Riad va anunciar la setmana passada la convocatòria dels comicis, en la concessió política davant les primeres protestes prodemocràtiques enmig de l'onada de canvi al Magrib i el Pròxim Orient . " No hi ha res que impedeixi la participació de la dona , però això requereix una mica de preparació i no podem fer aquests preparatius en totes les regions del regne " , va dir ahir la comissió en un comunicat .

Deprés de la caiguda d'un aliat clau pel monarca saudita com el president egipci Hosni Mubàrak, el règim mostra nerviosisme després de les primeres protestes al país , i reacciona amb velles i noves respostes . La nació, rica en petroli , ha aconseguit sufocat els moviments interns amb una combinació de milers de milions de dòlars en programes creació d'ocupació i una aclaparadora presència de la policia .

Però també ha pres mesures inusualment agressives , com l'enviament de 2.000 soldats al petit regne de Bahrain per sufocar la revolta. 

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT