De Cospedal i Albiol, junts diumenge a Badalona

La secretària general protagonitzarà l'acte principal de la jornada del PP. Rajoy espera superar CiU i col·locar-se com a segona força.

JOAN RUSIÑOL/Agències
1 min

MadridLa número 2 del PP, María Dolores de Cospedal, protagonitzarà diumenge l'acte central de la jornada del PP. Serà a Badalona, la ciutat catalana més important governada pel PP, al costat de l'alcalde de la ciutat Xavier García Albiol i de la plana major del partit a Catalunya. Aquesta convocatòria no estava prevista al calendari inicial de la campanya electoral que havia dissenyat l'equip de campanya de la formació a Madrid i s'explica perquè la dreta espanyola considera Catalunya com a prioritat d'aquests 15 dies.

De fet, Mariano Rajoy no anirà a Badalona per quedar-se a Madrid per preparar el cara a cara televisiu de dilluns. El líder popular visitarà el país dues vegades: demà, a l'obertura de la campanya i la setmana abans de les eleccions. L'enganxada serà finalment a Castelldefels, governada pels populars, després de dubtes inicials per la impossibilitat de trobar un local que respongués a les necessitats de l'acte. La segona visita del candidat popular a Catalunya serà en un míting a Barcelona ciutat.

Els populars estan convençuts que faran un resultat històric a les quatre demarcacions catalanes i eleven les aspiracions a entre 13 i 15 diputats. Al carrer Gènova de Madrid confien a superar CiU i col·locar-se com a segona força, darrere del PSC. Això suposaria millorar les expectatives que el PP tenia just després de vacances d'estiu. Aquesta dies, l'equip de campanya de Rajoy tindrà la primera enquesta interna entre mans i es coneixerà també el baròmetre del CIS.

stats