20-N

Carme Chacón, sobre l'espot electoral del PSC retirat: “És ficció, són actors, el que és greu és el que està passant a la realitat catalana”

Reconeix que l'espot podia “ferir sensibilitats”, però subratlla que “en nou mesos la sanitat catalana ha retrocedit set anys”

Ara
2 min
Carme Chacón, durant l'entrevista als 'Matins de TV3'

BarcelonaLa candidata del PSC per Barcelona, Carme Chacón, ha tornat a referir-se a l'espot electoral polèmic del seu partit i ha reconegut que l'han retirat - per petició seva – perquè podia “ferir sensibilitats”. No obstant, ha matisat que l'espot “és ficció, són actors”, i ha subratllat que “el greu és que està passant a la realitat catalana”, de la qual ha destacat que “en nou mesos la sanitat catalana ha retrocedit set anys”. En una entrevista a Els matins de TV3, ha carregat contra les retallades en sanitat del Govern actual i ha subratllat que “en 30 anys de democràcia hem aconseguit un dels millors sistemes sanitaris públics”, un dret que “no els serà tan fàcil prendre'ns", ha subratllat.

L'actual ministra de Defensa espanyola ha despistat quan se li ha preguntat pel dèficit fiscal deixat pel tripartit, i s'ha referit al “regal fiscal de 400 milions d'euros” de l'actual Govern, que ha “suprimit l'impost de successions” i ha aplicat la tisora en sanitat i educació.

En la línia de defensar la política econòmica social del govern de Zapatero, Chacón ha subratllat que Espanya és “el tercer país per la cua a l'OTAN” en despesa en Defensa, uns diners estalviats que “s'han destinat a polítiques socials”, i ha citat l'impost de patrimoni a les grans fortunes i la gravació dels “passius” dels bancs en clau de propostes electorals dels socialistes.

La candidata del PSC s'ha mostrat esperançada amb el cap de llista del PSOE al 20-N, i ha subratllat que “si els catalans surten a votar com fa 4 anys”, el president del govern espanyol “serà Alfredo Pérez Rubalcaba”.

Respecte a l'acusació de Duran i Lleida als diputats del PSC, als quals va titllar de “maniquís del PSOE”, Chacón ha subratllat que si no s'han “desmarcat” en les votacions és perquè no n'han tingut “necessitat”, i s'ha referit al “fons de competitivitat” per assegurar que “vaig votar contra una iniciativa electoralista de CiU”.

Preguntada per si preferiria més ser presidenta de Catalunya o d'Espanya, la candidata del PSC per Barcelona ha desviat la pregunta: “Jo ara espero ser diputada a Madrid”.

stats