20-N

El 20-N a Twitter: Alfred Bosch és qui té més seguidors, tot i que Chacón és la que més n'ha guanyat en campanya

L'eina 'La campanya a Twitter' de l'Ara.cat ha permès seguir l'evolució del nombre de seguidors a la xarxa social dels candidats catalans, a més de Rubalcaba i Rajoy. El candidat del PP guanya en nombre de 'followers', però Rubalcaba n'aconsegueix un percentatge superior en els darrers 15 dies

El gruix de les enquestes assenyalen una victòria aclaparadora del PP en les eleccions al Congrés i al Senat espanyols d'aquest diumenge. A Catalunya el resultat és més incert, més obert que mai, de fet, i els sondejos pronostiquen una diferència molt ajustada entre el PSC, CiU i el PP.

Però, quin resultat tindrien els candidats, si ens haguéssim de fixar amb el baròmetre virtual de les xarxes? L'eina La campanya a Twitter de l'Ara.cat ha permès seguir l'evolució del nombre de seguidors a la xarxa social dels caps de llista catalans, a més de Rubalcaba i Rajoy.

Alfred Bosch guanya en xifra absoluta de seguidors (5.187), malgrat obrir el seu compte a la xarxa social de les piulades fa escassement tres mesos i mig - el passat 3 d'agost del 2011-. El segueixen Carme Chacón (4.712), Duran i Lleida (3.857) - que és el més veterà a Twitter, on gaudeix de perfil propi des del 23 setembre del 2010 - i Joan Coscubiela (2.392). Tanca el rànquing Jorge Fernández Díaz, que des del passat 16 de setembre - en què va estrenar el seu perfil -, ha aconseguit 790 seguidors. 

Pel que fa a l'increment de followers durant la campanya electoral, guanya la cursa Carme Chacón. La candidata socialista, que va obrir el seu compte a Twitter aquest 12 de setembre, ha experimentat una pujada del 104,36% en seguidors des de principis de novembre. La segueixen a una distància de més de 40 punts percentuals Joan Coscubiela (74,91%) - actiu des del passat 7 d'abril -, Fernández Díaz (69,63%) i Alfred Bosch (55,5%). A les antípodes del rànquing hi figura Duran i Lleida (CiU), amb una pujada poc notòria del 30,32%.

Respecte els dos principals candidats espanyols, Mariano Rajoy guanya clarament en nombre de seguidors (112.160) a Afredo Pérez Rubalcaba (76.593). No obstant això, el cap de llista del PSOE ha incrementat la xifra de followers en un 53,57% els darrers 15 dies, deu punts per sobre del seu rival (43,45%).

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT