Convergais adverteix a Duran: "Ens hem sentit molt incòmodes amb les teves declaracions, ja que atempten contra la nostra dignitat com a persones"

El col·lectiu, integrat a CDC, critica el candidat per defensar el dret dels homosexuals a anar al psicòleg

Ara
2 min

BarcelonaEl col·lectiu Convergais ha enviat una carta al candidat de Convergència i Unió (CiU) pel 20-N, Josep Antoni Duran i Lleida, criticant-lo per les declaracions que va publicar la revista Vanity Fair, en què el polític convergent defensava el "dret" de qualsevol persona a anar al psicòleg per canviar d'orientació sexual.

Convergais, format per militants homosexuals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), es dirigeix a Duran per recordar-li que aquest col·lectiu treballa "per defensar la igualtat jurídica i social que tenim les persones homosexuals i per visibilitzar que també hi ha persones homosexuals dins del nostre partit". Convergais assegura que, en tot cas, el dret a l'ajut psicològic ha de poder existir, però "no per voler canviar una cosa impossible de canviar", sinó per "ajudar a viure la nostra pròpia vida en normalitat i plenitud".

Diu la carta: "Avui ens hem sentit molt incòmodes amb les teves declaracions, ja que atempten contra la nostra dignitat com a persones. Una dignitat que per desgràcia no veuen assegurada molt gais i lesbianes de països del món on encara existeixen penes de presó o la pena de mort pel simple fet d'estimar una persona del mateix sexe".

El comunicat també afirma que "sorprèn el posicionament" del candidat de CiU, i afegeix que les paraules de Duran "no ajudaran a sumar" al projecte polític "ric i divers" que defensen. "Ens sentim molt incòmodes", remarquen el candidat per CiU Joan M. Miró i el portaveu de Convergais, Jordi Arcarons, els militants que signen el document.

El col·lectiu, nascut el maig del 2008, insta el líder convergent a quedar amb el col·lectiu de Convergais per "explicar-te el que sentim en aquests moments" ja que, segons recull el text, Duran no té "prou informació sobre les dificultats que hem hagut de superar al llarg dels anys".

Duran va negar a través del seu Twitter aquestes paraules publicades a la Vanity Fair, i aquest dijous va desmentir que cregui que la homosexualitat sigui una malaltia. Les JNC, les joventuts de CDC, també van criticar Duran.

stats