POLÍTICA
Política 08/10/2011

El PSOE d'Andalusia presentarà una iniciativa de reprovació contra Duran i Lleida

El president andalús lamenta que el candidat de CiU no "hagi après respecte i educació" dels andalusos que "van treballar dur a Catalunya"

Acn
1 min

BarcelonaEl PSOE d'Andalusia presentarà el proper dilluns una iniciativa de reprovació al Parlament andalús contra el candidat de CiU a les generals, Josep Antoni Duran i Lleida, per les seves declaracions sobre els pagesos andalusos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Refusem els insults que contínuament llança el senyor Duran contra Andalusia i exigim una rectificació per part de CiU", han exposat els socialistes andalusos via twitter. També des d'aquesta eina 2.0, el president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, ha criticat: "Molts andalusos van treballar dur a Catalunya per fer-la millor. Pensava que Duran i Lleida havia après d'ells respecte i educació".

Griñán també ha manifestat: "Els andalusos no necessitem maltractar els catalans per sentir-nos millor, ni més importants. Estimem Espanya en la seva diversitat". "La immensa majoria dels catalans no necessiten ofendre els que no ho són per mostrar orgull per la seva terra. Altres, com Duran i Lleida, sí", ha afegit el president andalús. I ha conclòs: "I ara, com sempre, a seguir treballant per una Espanya millor, inclosa Catalunya. Bona tarda, senyor Duran i Lleida".

De la seva banda, aquest dissabte al matí, ha dit en un míting del partit: "No hi ha dret que mentre el nostre pagès ha de deixar alguna fruita a l'arbre perquè no li surt a compte collir-la pel preu que li paguen, a altres indrets d'Espanya, amb el que fem nosaltres d'aportació al conjunt de l'Estat, rebin un PER per passar el matí o tota la jornada, al bar del seu poble".

stats