ELECCIONS ESPANYOLES
Política 20/10/2011

La JNC creu que Duran té un discurs "arcaic i caduc" referent a la homosexualitat

Els joves de CDC consideren "inapropiades i errònies" unes declaracions del candidat de CiU en què diu que respecta el "dret" d'anar al psicòleg per canviar d'orientació sexual

Acn
2 min

BarcelonaLa Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), els joves de Convergència Democràtica, estan molestos amb el candidat de CiU a les properes eleccions generals del 20 de novembre, Josep Antoni Duran i Lleida. El també líder d'Unió ha defensat, en una entrevista a la revista Vanity Fair, el "dret" dels homosexuals i heterosexuals d'anar al psicòleg per canviar d'orientació sexual. Aquestes declaracions i aquest discurs referent a gais i lesbianes no ha caigut gens bé a la JNC, que ha considerat, en declaracions a l'ACN, que aquesta postura és "arcaica i caduca".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, els joves nacionalistes han qualificat les paraules de Duran en plena precampanya "d'inapropiades i errònies". Després de veure a una revista d'àmbit estatal les declaracions de Duran i Lleida, el responsable de Polítiques d'Igualtat i Drets Civils i membre de l'executiva de la JNC, Òscar Salcedo, ha explicat a l'ACN que les paraules del candidat de CiU no han caigut bé a les joventuts nacionalistes. És per això que Salcedo ha volgut recordar a Duran que "la orientació sexual de la persona és intrínseca a la mateixa i s'adquireix a edats prematures" i que "en cas que la orientació sigui homosexual, en ser minoritària i en molts contextos socials rebutjada o silenciada, pot comportar que el gai o la lesbiana tingui un procés d'autoacceptació llarg i que en determinades ocasions requereixi l'atenció d'un professional per ajudar-lo en aquest procés.

El candidat de CiU a les eleccions generals declara en l'entrevista que "si hi ha un homosexual o un heterosexual que lliurament acudeix a un psicòleg sol·licitant-li ajuda perquè creu que necessita un canvi en la seva sexualitat, hi té tot el dret".

Sobre aquest "dret" que defensa Duran, Salcedo té molt clar que "en cap cas el psicòleg serveix per canviar una orientació sexual". És per això que la JNC ha considerat que el concepte que té Duran de la homosexualitat és "arcaic i caduc" i li ha recordat que "la societat mèdica i científica ja s'ha encarregat de desmentir això". "Fins i tot l'OMS fa 21 anys que no ho considera una malaltia", ha retret Salcedo a Duran.

Per tot això, el responsable de Drets Civils de la JNC ha "lamentat que en precampanya" Duran hagi fet unes declaracions "inapropiades i errònies que no representen el sentiment les bases de la federació" i que ha considerat que "malmeten la bona feina feta en aquests aspectes pels diputats Carles Campuzano i Mercè Pigem". Tanmateix, ha volgut remarcar que des de la JNC entenen que Duran a l'entrevista parla "a títol personal" i que les seves afirmacions "no tenen res a veure ni amb la postura de CDC i la JNC, ni amb la de la majoria de votants de Convergència i Unió". "Nosaltres seguim refermant el nostre compromís per una Catalunya lliure formada per homes i dones lliures que puguin viure plenament la seva orientació afectivo-sexual en plena igualtat", ha advertit Salcedo a Duran.

stats