Cap al 20-N

'El Mundo' i 'El País' donen la majoria absoluta al PP el 20-N

Les enquestes realitzades pels dos diaris madrilenys coincideixen que els socialistes patiran una desfeta electoral mentre els populars aconseguiran suficients vots per governar en solitari

Ara
1 min
ElMundo_16

BarcelonaEls diaris El Mundo i El País publiquen aquest diumenge dues enquestes que vaticinen la majoria absoluta del PP i l'enfonsament electoral del PSOE a les eleccions del 20-N. Les xifres que llancen els dos estudis –el d'El País, realitzat per Metroscopia i el d'El Mundo, per Sigma Dos– són molt similars i coincideixen en assenyalar que la distància entre socialistes i populars a 35 dies dels comicis és, ara per ara, enorme.

L'enquesta d'El País preveu que Mariano Rajoy aconseguirà entre 189 i 190 escons, mentre que la candidatura del socialista Alfredo Pérez Rubalcaba obtindrà entre 115 i 120 diputats. La distància que separa avui el PP del PSOE és de 15,8% punts, segons les dades de Metroscopia.

No és gaire diferent el que vaticina l'enquesta d'El Mundo. Si les eleccions se celebressin avui, el PP tindria una còmoda majoria absoluta amb 196 escons i el PSOE només n'aconseguiria 117. El diari de Pedro J. Ramírez també apunta que la diferència de punts entre els dos partits ha anat augmentant en l'últim mes: si el 4 de setembre se situava en els 14,8 punts, avui arriba als 17,2.

stats