Aznar reapareix al comitè executiu del PP, reunit a Madrid

La plana major del partit, satisfeta pels resultats, analitza la victòria d'ahir. El president extremeny qualifica el pacte fiscal català d'"invent particular" que no és una "bona via" per sortir de la crisi econòmica

Joan Rusiñol
1 min

MadridDe victòria "històrica" ha qualificat l'expresident espanyol José María Aznar el triomf del PP, ahir a les urnes. Ho ha dit a l'entrada del Comitè Executiu del partit, reunit a la seu del madrileny carrer Gènova a porta tancada. La seva assistència és insòlita perquè, segons les fonts consultades, no hi anava des del 2003, quan va passar el relleu a Mariano Rajoy i es va convertir en president d'honor del PP, un càrrec simbòlic sense poder executiu real al PP.

Els membres del Comitè Executiu han aplaudit Rajoy a l'entrada de la reunió. Abans, a la porta, tots han reivindicat el pes dels vots de cada territori. La catalana Alícia Sánchez-Camacho, acompanyada del candidat per Barcelona Jorge Fernández-Díaz, amb posat molt seriós, ha assegurat que "l'estructura de govern" de Rajoy tindrà "perfil català".

Contra el pacte fiscal

El president extremeny, José Antonio Monago, s'ha referit a l'entrada al pacte fiscal català, després de dir que troba molt pertinent la crida que ahir a la nit va fer el president electe per convocar totes les comunitats autònomes per exigir-los un "esforç de solidaritat". Monago ha dit, respecte la proposta catalana, que ara no és moment d'"invents particulars" perquè no són una "bona via".

Altres dirigents, com la madrilenya Esperanza Aguirre, ha reclamat que s'agilitzi el traspàs de poders amb el govern socialista, seguint la rapidesa britànica en aquestes qüestions.

stats