"Hem d'aplaudir com a bojos i res de badallar, eh?!"

Com són els minuts previs a un acte de María Dolores de Cospedal a Albacete, a Castella-la Manxa

Joan Rusiñol
2 min
Rajoy supporters

AlbaceteEls actes electorals de tot partit estan més pensats per als mitjans de comunicació, per embolcallar el missatge polític del dia, que no pas per a una militància més que convençuda. Qui, si no els més fidels, accepta demanar festa a la feina per aguantar la calor dels focus en un acte electoral un dilluns al matí durant una hora? Aquest matí, un centenar de joves de les Noves Generacions del PP han acompanyat la presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, a un acte sectorial a Albacete. Hi eren, sobretot, perquè l'acte quedi bé a les televisions, com s'han encarregat de recordar els organitzadors.

Abans que les càmeres comencessin a enregistrar, deures per als participants, sobretot per als que són darrere de Cospedal (físicament; políticament es pressuposa que tots els assistents hi són). "Heu d'aplaudir com a bojos, això és una festa!", animaven els responsables de les joventuts conservadores per desvetllar les cares de son. Més avisos: "Res de rascar-se l'orella, furgar-se el nas o badallar. Qui ho faci, expulsió de Noves Generacions!", deien en to irònic. "Fora ulleres de sol, les de veure-hi no cal, i telèfons mòbils aparcats". Poc després de començar l'acte –amb Cospedal al mig de l'escenari en un tamboret, informal– n'ha sonat un.

La gran feinada dels organitzadors ha sigut evitar que es colessin els simpatitzants de la tercera edat, frisosos per apropar-se a la seva presidenta. Amablement, amb cura, els recordaven que avui només s'acceptaven joves (la sala, en un hotel, era petita). Enfadats, marxaven cap a casa. Avui el missatge electoral no encaixava amb els més grans. Tocava parlar de l'atur juvenil i, si era possible, deixar caure alguna referència al cara a cara d'aquesta nit entre Rajoy i Rubalcaba.

stats