Rajoy menysté el pacte fiscal

El líder del PP, en una conversa informal amb periodistes, ha explicat que no coneix el contingut de la proposta fiscal catalana

Joan Rusiñol
1 min

LleóEl candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha referit avui al pacte fiscal, a preguntes dels periodistes en una conversa informal a Lleó. Segons ha explicat, no sap què és el que proposa exactament Catalunya i ha recordat que no és una proposta que vagi al programa electoral del PP. És a dir, refreda les expectatives de la possibilitat que accepti un nou model de finançament específic per als catalans. Fins ara, només havia dit que "escoltarà" el que li plantegi el govern de CiU.

A diferència del que van assegurar ahir dirigents molt propers a ell, Rajoy ha assegurat avui que no ha parlat del pacte fiscal recentment amb el president de la Generalitat, Artur Mas. El candidat no ha volgut desmentir ni confirmar el que apunta la direcció del PP, que la condició indispensable per a qualsevol reforma del model és la unitat de totes les comunitats autònomes, gairebé totes en mans de la dreta.

stats