Rajoy calla a Saragossa sobre el transvasament de l'Ebre

L'únic que n'ha parlat ha estat el president del PAR, José Ángel Biel, per dir que al míting no hi havia ningú partidari d'aquesta infraestructura

Joan Rusiñol
2 min

SaragossaAra toca passar de puntetes sobre els temes espinosos. O, fins i tot, obviar aquelles qüestions que ara fa tres anys el PP va atiar amb duresa per desgastar el govern socialista. A una setmana i un dia de les eleccions, i amb el vent de les enquestes a favor, Mariano Rajoy manté al calaix temes com la política d'aigua i un eventual transvasament de l'Ebre com a part del "pacte nacional" que contempla el seu programa electoral. Al míting que ha fet aquest migdia a Saragossa no n'ha dit ni una paraula. També silenci absolut de la presidenta de la comunitat autònoma, Luisa Fernanda Rudi. El líder de la dreta sap que els conservadors aragonesos estan en contra del transvasament que va dissenyar Aznar. Demà Rajoy serà a València, on el seu partit ha fet bandera durant anys de la urgència d'aquesta infraestructura.

L'únic que ha tret avui el tema ha estat el president del PAR, José Ángel Biel, partit que va en coalició amb els populars pel 20-N. Ha assegurat que Rajoy faria les obres hídriques pel millor aprofitament a l'Aragó dels recursos hídrics. Ha arribat a afirmar que a la plaça de braus on s'estava fent l'acte, amb la presència de l'aspirant a la presidència del govern espanyol, no hi havia "cap" partidari del transvasament.

En la seva intervenció, Rajoy s'ha tornat a centrar un dia més en l'economia i en la necessitat que la seva victòria sigui un missatge nítid de fermesa a Europa. Avui s'ha mostrat contrari als governs de "tecnòcrates" que s'imposen a Grècia i Itàlia per salvar l'economia i ha dit que ara a Europa i a Espanya s'ha d'obrir "una època de bons governants elegits pels ciutadans, que són els representants de la sobirania".

stats