Rajoy: "Volem un euro fort, en una Europa forta tal com està dissenyada en aquests moments"

El candidat del PP rebutja l'Europa de dues velocitats i llança un missatge als mercats i a la UE: assegura que ell "complirà" amb les reformes que exigeixen

Joan Rusiñol
1 min

Las PalmasMariano Rajoy, el candidat del PP a la presidència del govern espanyol, s'ha posicionat clarament en contra d'una eventual Europa a dues velocitats. "Volem un euro fort, en una Europa forta tal com està dissenyada en aquestes moments", ha certificat. Un missatge clar als mercats financers i als socis més poderosos de la Unió Europea per allunyar el contagi italià i el fantasma d'un rescat com Grècia o Portugal.

Des de les illes Canàries, en un acte electoral, Rajoy ha recordat que "ara hi ha eleccions" i que ell, el principal favorit per guanyar-les, es compromet a "complir" els requisits –com collar el dèficit i no gastar més del que s'ingressa– i fer "les reformes que demana Europa" i "el sentit comú". Ha assegurat que ell liderarà un "govern seriós" i ha reivindicat la seva experiència, formant part en el govern de José María Aznar que va fer entrar l'Estat espanyol a la moneda comunitària.

stats