Rajoy, sobre el 20-N: "O la llum al final del túnel o seguir amb un govern que no està a l'alçada del poble espanyol"

El candidat del PP assegura que són les eleccions "més importants de la història recent d'Espanya" i promet "moderació, diàleg i entesa"

Joan Rusiñol
2 min

CòrdovaA poques hores que comenci oficialment la campanya electoral per als comicis espanyols del 20-N, el candidat del PP, Mariano Rajoy –a qui totes les enquestes donen com a guanyador–, ha protagonitzat un acte polític amb joves a Còrdova, a Andalusia. El líder conservador ha proclamat que, en aquestes eleccions, caldrà elegir entre "endevinar una llum al final del túnel" o seguir amb "un govern que no ha estat a l'alçada del poble espanyol". De fet, ha sentenciat que estem davant dels comicis "més importants de la història recent d'Espanya" i ha equiparat la decisió a les urnes amb moments clau com l'entrada d'Espanya a l'euro o la transició des de la dictadura.

Rajoy ha subratllat diverses vegades que "les coses no estan bé" i que farà falta una feina "ingent, enorme". Per això, identifica la votació del dia 20 no pas com una confrontació entre partits sinó com una elecció entre models de futur. Promet "molta moderació, molt diàleg i molta entesa". Segons ell, si el PSOE torna a governar això significarà "seguir com fins ara, empitjorant les coses". Diu, com a exemple, que les dades de l'atur que s'han conegut avui són "insuportables i inacceptables". Sense aclarir si farà retallades en educació o sanitat, s'ha limitat a dir que l'antídot per evitar-ho és crear ocupació com va fer José María Aznar el 1996. "El gran enemic de les polítiques social, qui les posa en perill, són els que no saben gestionar l'economia". Ha recordat que, segons la seva visió de l'economia, l'administració no ha de crear llocs de feina, que això correspon a la societat, i s'ha de limitar a posar les condicions perquè sigui possible.

Rajoy ha recordat que Andalusia "serà el motor del canvi". L'altre gran pilar d'aquestes eleccions, pel nombre de diputats en joc, és Catalunya. El PP estatal obre campanya aquesta nit a Castelldefels. El líder del PP només ha parlat avui d'economia i un espontani li ha reclamat què pensa fer amb "els assassins d'ETA". Ell ha respost lacònic:"Llei i estat de dret".

stats