CAP AL 20-N

Rajoy demana el vot pel "partit liberal" i elogia les retallades de Castella-la Manxa

La presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, ha dit que qui "ha arruïnat una regió o un país hauria d'estar inhabilitat per un càrrec públic"

Joan Rusiñol
2 min

MadridEl candidat del PP, Mariano Rajoy, ha tornat a demanar, com ahir a Castelldefels, un govern "fort" que actuï amb "il·lusió, força i determinació ". Ha insistit que la situació "no és fàcil" però que "si tots actuem amb responsabilitat" Espanya sortirà del pou. Rajoy s'ha entrebancat amb les paraules i ha reclamat el vot pel "partit liberal". Ha corregit ràpidament i ha dit: "Pel Partit Popular". Rajoy ha dit que "Europa en mira" –"per ser fi"– i ha elogiat la política de contenció del dèficit que està fent María Dolores de Cospedal, la presidenta de Castella-la Manxa, i que ha generat una forta contestació social al carrer.

Cospedal, ha reclamat "unitat, lideratge, concòrdia i esforç col·lectiu" per sortir de la crisi. Ha reclamat el vot per obrir una nova etapa dirigida per Rajoy ha qui ha qualificat d'"honest, valent, amb intel·ligència suficient". Ha afirmat, en referència a l'expresident autonòmic socialista, que "qui ha arruïnat una regió o un país hauria d'estar inhabilitat per un càrrec públic".

Per De Cospedal, "s'ha acabat la divisió entre espanyols" per aconseguir la recuperació "de la gran nació, que és Espanya".

El PP de Castella-la Manxa ha recordat que la comunitat autònoma, un feu tradicional socialista ara a mans de la dreta, va ser el símbol del triomf popular a les eleccions autonòmiques del 22 de maig. Avui han reclamat de nou un bon resultat. El candidat per Toledo, Arturo García-Tizón, ha recordat que "no hi ha res guanyat, està tot per fer", un avís als votants perquè no es confiïn amb l'enquesta del CIS que s'ha fet pública avui. Optimista, però, i davant de Rajoy, ha promès crear més de 5 milions de llocs de treball.

stats