Rajoy recepta liberalisme i moderació si governa a partir del 20-N

El candidat del PP reclama el vot dels votants del PSOE desencantats perquè l'Estat espanyol necessita "unitat" i elogia les polítiques liberals d'Esperanza Aguirre a la Comunitat de Madrid

Joan Rusiñol
2 min

LeganésEl candidat del PP a la presidència del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha compromès avui a "comptar amb tots, buscar complicitats" i "actuar amb equilibri i moderació". El líder de la dreta espanyola ha demanat el vot a tothom "pensin el que pensin, sentin el que sentin i hagin votat a qui hagin votat" perquè Espanya ara necessita "unitat".

Rajoy i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, han participat en un míting electoral a Leganés, amb unes 6.000 persones segons el PP. El candidat ha combinat el discurs de la moderació per atraure els votants desencantats del PSOE amb els elogis a la gestió liberal de l'economia que aplica Esperanza Aguirre a Madrid. Rajoy ha dit que el govern autonòmic "ho ha fet molt bé" i que les polítiques del PP madrileny han "ajudat" a combatre els efectes negatius que, a parer seu, ha tingut la gestió socialista a l'Estat. L'esquerra i els sindicats acusen Aguirre de no apostar pressupostàriament per la sanitat pública i de fer retallades en educació.

Rajoy també ha expressat l'"afecte i admiració" al govern de Xile i al seu president, Sebastián Piñera. El seu ministre d'Economia, Pablo Longueira ha assistit al míting. L'acte l'ha obert l'alcalde de Leganés, Jesús Gómez, una de les ciutats del sud de Madrid tradicionalment socialistes i ara en mans del PP. Gómez ha titllat el PSOE de ser "totalitari" i ha dit que, quan governaven a l'excinturó roig, hi havia "mobbing social" a qui s'atrevia a dir que votava a la dreta.

Al míting hi ha assistit la plana major del partit a Madrid. Rajoy ha dit que la candidatura madrilenya "té molt futur polític". L'escoltaven a primera fila Soraya Sáenz de Santamaría, Alberto Ruiz-Gallardón i Miguel Arias Cañete, a qui Rajoy ha presentat com a "ministre d'Agricultura", sense matisar que ho va ser en el passat. Ell, com els altres dos dirigents populars, surten a les travesses com a futurs ministrables del PP.

stats